Opoen t

Peer Review

Peer review als kwaliteits- en ontwikkelinstrument

Peer Review of collegiale toetsing is een kwaliteits- en ontwikkelinstrument om de vakbekwaamheid van de advocaat te vergroten, zowel op het gebied van de (juridische) deskundigheid als op het functioneren van de advocaat. Bij peer review vindt, aan de hand van een aantal vastgestelde criteria, inhoudelijke beoordeling plaats van de (juridische) dossierinhoud van een advocaat.

 

Reviewer bij peer review

De beoordeling wordt gevolgd door een gesprek tussen de advocaat en de reviewer. Uitgebreide feedback, beoordeling van dossiers, evaluatiegesprek en zelfreflectie vormen de essentie van peer review. Ter voorbereiding van de review voert de advocaat een zelfevaluatie uit. In deze training leer je op te treden als reviewer bij peer review.

 

Programma

De training peer review bestaat uit twee bijeenkomsten van in het totaal drie dagdelen. De eerste bijeenkomst duurt 2 dagdelen, de tweede duurt 1 dagdeel. Beide bijeenkomsten worden aangevuld met een voorbereidende opdracht op bijeenkomst twee, het daadwerkelijk uitvoeren van review(s).

 


 

Meer weten?

Wil je meer weten over peer review? Neem dan contact op met Carole Huntjens via chuntjens@dialoguebv.nl of bel ons op 035 - 54 11 844.