Opoen t
gespreksleider-intervisie-opleiding-2-daags

Mediationopleiding 10 daags

Over de opleiding

Leer professioneel omgaan met conflicten (zowel zakelijk als privé!) Als mediator maak je verschil door anderen te helpen in een conflictsituatie. Waarom bij Dialogue? - Kleine groepen, dus extra aandacht voor jou als deelnemer - Ervaren en gecertificeerde docenten - Met inzet van acteurs voor o.a. rollenspellen - Erkende opleiding door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) Onze 10-daagse Mediationopleiding wordt gemiddeld met een 8,7 beoordeeld!

Resultaat

Waar intensief wordt samengewerkt of samengeleefd, ontstaan soms conflicten. Dat hoeft geen probleem te zijn, want met de juiste kennis en vaardigheden op het gebied van conflicthantering en bemiddeling, kun je succesvol en doelgericht handelen in conflictsituaties en de betrokken partijen weer bij elkaar brengen. Door de handvatten die wij je bieden in onze Mediationopleiding ben je in staat om met de verschillende partijen gezamenlijk tot een oplossing te komen. Na het volgen van de opleiding kun je; - conflicten beter herkennen en effectief managen - conflictpatronen doorbreken - bijdragen aan een effectieve communicatie tussen partijen - onderhandelingen adequaat begeleiden - de belangen van de gesprekspartners boven tafel krijgen - standpunten onderscheiden van belangen - verschillende beïnvloedingsstijlen doelgericht toepassen - de emoties in het mediationproces reguleren Je ervaart hoe je vanuit een open houding en met inzet van kernvaardigheden en verdiepende interventietechnieken, zonder oordeel gesprekken kunt begeleiden. De dynamiek in een conflict en de bijkomende emoties leren herkennen is hierbij een belangrijk aspect. Het zorgt ervoor dat je de belangen, wensen en behoeften van mensen achterhaalt en zo tot de kern van een probleem komt. De Mediationopleiding is persoonlijk en praktijkgericht. Je doorloopt samen met ons het mediationproces en we trainen je op alle deelvaardigheden. We hebben veel aandacht voor jouw individuele leerproces en je oefent met situaties uit jouw dagelijkse praktijk. Je wordt gecoacht in individuele coaching gesprekken (drie online of twee live). Daarnaast ontvang je persoonlijke feedback en advies. Bovendien krijg je door een emotionele intelligentietest meer inzicht in jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten op het gebied van persoonlijk leiderschap. Bij het tabblad 'Praktische Info' vind je de datums van de lesdagen per startdatum terug.

Programma

Het programma bestaat uit 10 doordeweekse dagen van 09.00 tot 17.00 uur, gedurende een periode van 2 tot 3 maanden, plus de individuele (online) coaching gesprekken. Op de eerste dag vindt een gezamenlijk diner plaats en op de laatste dag sluiten de deelnemers en docenten af met een borrel. Dag 1: Communicatie & mediation (+ diner) Dag 2: Conflictanalyse & mediation Dag 3: Emoties in mediation Dag 4: Onderhandelen Dag 5: Oefendag Dag 6: De persoon van de mediator Dag 7: Partijbegeleiders en verdieping vaardigheden Dag 8: Juridische kaders & pre-mediationfase en afsluitfase Dag 9: Actief in mediation Dag 10: Masterclass mediationvaardigheden en certificaatuitreiking We maken gebruik van verschillende werkvormen zoals rollenspellen met elkaar en acteurs, filmfragmenten, real life cases, zelfassessment, studie- en werkopdrachten, coaching gesprekken, video-opname, intervisie en feedback, literatuurstudie, online training en discussie.

Docenten

Al onze trainers zijn professioneel, ervaren en bevlogen. Ze zijn zelf ook mediator en willen niets liever dan jou het vak leren waar zij zelf zo enthousiast over zijn. Daarnaast is een aantal van onze trainers assessor bij Intop (examenbureau MfN) en dit biedt jou als deelnemer veel voordeel in je voorbereiding op het examen. - Elke Vroemen - Ellen van Gestel - Joost Maassen - Kim Richel - Anne Geertsema - Rembt Sickinghe

Praktische Info

Datums en locaties Je kunt vrijwel iedere maand starten met de (Legal) Mediationopleiding. We bieden de opleiding aan in Bussum, Rotterdam, Zwolle en Eindhoven. Alle datums en locaties 2023 MfN erkenning Onze Mediationopleiding is door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) erkend. Dat betekent dat je je na het afronden van de opleiding bij de MfN kunt registreren als MfN-registermediator. Wil je na de opleiding ook direct MfN-registermediator worden? Dan dien je hiervoor een theorie-examen en een assessment voor het MfN uit te voeren. Het assessment kan live of in de vorm van een video-assessment. Ook kunnen onze trainers/mediators je begeleiden bij het afleggen van een video-assessment. Meer ervaring Naast de Mediationopleiding biedt Dialogue een aantal mogelijkheden om jezelf als mediator in korte tijd verder te ontwikkelen. Bekijk hiervoor onze Mediationlabs of de zeer intensieve high impact Skype training. Investering De Mediationopleiding kost €5495,- per persoon exclusief 21% btw. Prijs is inclusief locatie/cateringkosten, cursusmap met POP, gebruik digitale leeromgeving, individuele coaching, diner en borrel. Exclusief boekenpakket met verplichte literatuur voor het MfN-examen á € 184,29 incl. btw. STAP-budget Ook voor onze Mediationopleiding kun je het STAP-budget gebruiken. Ontvang €1.000, - euro vergoeding vanuit de Nederlandse overheid voor het volgen van opleidingen. Meer weten over de Mediationopleiding i.c.m. het STAP-budget? Bekijk onze pagina over het STAP-budget of neem contact op met Carole Huntjens via chuntjens@dialoguebv.nl of bel naar 06-53321324.

Kort samengevat

  • Meerdaags
  • PO 56
  • Minimaal HBO
  • 5495
Inschrijven is zo gedaan Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in. Mediationopleiding 10 daags

Wat anderen zeggen over onze trainingen

Mediation in de praktijk

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”

Alumnus Mediationopleiding

2021

Top training

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”

Deelnemer Patroonscursus

2022

Soft skills advocaten

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijk. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het veel kan brengen.”

Deelnemer Opfris patroonscursus

2022

Mediationopleiding

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Een groot cadeau voor mezelf”

Alumnus E. van Hardeveld

2021

Leerzame training

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Je leert goed naar je organisatie kijken maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”

Deelnemer KNB Bedrijfsvoering

2022

Training detailpagina Carole afbeelding

Carole helpt je graag

Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?