Opoen t
gespreksleider-intervisie-opleiding-2-daags

Relevantie

Leer in twee dagen intervisiebijeenkomsten begeleiden. Als professional is het belangrijk om te blijven groeien en ontwikkelen. Intervisie is een krachtige tool om te reflecteren op je eigen handelen en te leren van de ervaringen van anderen. Als gespreksleider intervisie heb je de taak om deze gesprekken in goede banen te leiden en te zorgen voor een veilige en constructieve sfeer. De opleiding Gespreksleider Intervisie van Dialogue biedt hiervoor de juiste kennis en vaardigheden. Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die graag de juiste vaardigheden wil aanleren om intervisiebijeenkomsten professioneel te begeleiden. Waarom bij Dialogue? - Kleine groepen, dus extra aandacht voor jou als deelnemer - Zeer ervaren trainers met achtergrond in en kennis van het werkveld - Uitgebreid programma op dag twee, de zogenaamde terugkomdag, waarbij het persoonlijke leereffect voorop staat Erkenning NOvA De online opleiding Gespreksleider intervisie van Dialogue voldoet aan de eisen van de NOvA. Erkenning MfN Vanaf 2013 geldt verplichte intervisie voor mediators. De intervisie dient gestructureerd en methodisch te zijn. Onze training werkt met de vereisten die het MfN hieraan stelt.

Programma

De opleiding bestaat uit twee trainingsdagen. De trainingsdagen zijn interactief en praktijkgericht, waarin je de geleerde vaardigheden kunt oefenen én toepassen. Na het volgen van deze opleiding kan je direct aan de slag als gespreksleider intervisie. Tijdens de opleiding Gespreksleider Intervisie leer je onder andere: - Wat intervisie is en wat het kan opleveren - Verschillende intervisiemethodieken en hoe je deze kunt toepassen - Hoe je een intervisiegroep opzet en begeleidt - Hoe je omgaat met lastige situaties en weerstand - Hoe je de groepsdynamiek kunt sturen en de veiligheid kunt waarborgen Data in 2023: 14 en 21 september 2023 6 en 13 november 2023 5 en 12 december 2023

Resultaat

Na afloop van de opleiding Gespreksleider Intervisie ben je in staat om: - Een intervisiegroep op te zetten en te begeleiden; - Verschillende intervisiemethodieken toe te passen; - Constructieve feedback te geven; - Inzicht gevende vragen te stellen; - De groepsdynamiek te sturen en de veiligheid te waarborgen; - Om te gaan met lastige situaties en weerstand; - Snel tot de kern van een dilemma te komen.

Praktische info

De opleiding Gespreksleider Intervisie van Dialogue is geschikt voor professionals die al ervaring hebben met intervisie en zich verder willen ontwikkelen als gespreksleider. De opleiding duurt twee dagen en wordt gegeven op diverse locaties in Nederland. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van het boek ‘Praktijkboek Intervisie’. Het boek ontvang je gratis van ons. De kosten bedragen €1.295,- excl. btw, inclusief trainingsmateriaal en lunch. Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname. Schrijf je nu in en ontwikkel jezelf als gespreksleider intervisie!

Kort samengevat

  • Meerdaags
  • PO 12 PE 12
  • Minimaal HBO
  • 1295 excl. btw
Inschrijven is zo gedaan Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in. Gespreksleider intervisie opleiding 2 daags

Wat anderen zeggen over onze trainingen

Mediation in de praktijk

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”

Alumnus Mediationopleiding

2021

Top training

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”

Deelnemer Patroonscursus

2022

Soft skills advocaten

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijk. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het veel kan brengen.”

Deelnemer Opfris patroonscursus

2022

Mediationopleiding

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Een groot cadeau voor mezelf”

Alumnus E. van Hardeveld

2021

Leerzame training

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Je leert goed naar je organisatie kijken maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”

Deelnemer KNB Bedrijfsvoering

2022

Training detailpagina Carole afbeelding

Carole helpt je graag

Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?