Opoen t

Mediator worden?

Ieder mens heeft weleens te maken met conflicten, op de werkvloer, maar ook in het dagelijks leven. Met onze Mediationopleiding kan je jezelf verrijken met kennis en vaardigheden om conflictvaardiger te worden en doelgericht te handelen in conflictsituaties. Je leert bij een Mediationopleiding succesvol bemiddelen en zal beide partijen in een conflict helpen om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

 

Je verkrijgt tijdens onze opleiding inzicht in de verschillende emoties en vormen van communicatie. Zo reflecteer je op je eigen handelen, maar zie je ook duidelijker in waar de knelpunten liggen van de partijen in een conflict. Daarbij is zelfinzicht van groot belang, want jij bent betrokken bij het gesprek en hebt daardoor invloed op het verloop van het conflict.


Door de handvatten die wij je bieden in onze Mediationopleiding ben je in staat om met de verschillende partijen gezamenlijk tot een oplossing te komen. In onze opleiding werken we met kleine groepen, waardoor er veel persoonlijke aandacht voor jou is. Je ervaart hoe je vanuit een open houding en met inzet van kernvaardigheden en verdiepende interventietechnieken waardevrij gesprekken kunt begeleiden. De dynamiek in een conflict en de bijkomende emoties leren herkennen is hierbij een belangrijk aspect. Het zorgt ervoor dat je de belangen, wensen en behoeften van mensen achterhaalt en zo tot de kern van een probleem komt.

 

Met de Mediationopleiding van Dialogue op zak beschik je over een groot scala aan onderhandelings- en conflicthanteringsvaardigheden, die je dagelijks kunt toepassen in je werk en privésituaties. Deze handvaten helpen je bij conflicthantering én conflictoplossing. Het zijn vaardigheden die je de rest van je leven bijblijven en ervoor zorgen dat jij een goede gespreksleider, -partner en mediator kunt zijn. Hierdoor is de opleiding echt aan aanrader voor iedereen die mediator wil worden, maar is het ook zeer waardevol voor je persoonlijke ontwikkeling als professional of leidinggevende.

 

Bekijk direct de Mediationopleiding