Blijf uzelf ontwikkelen,
laat u inspireren

Nieuw in ons aanbod

Leidinggeven aan juristen

Wat betekent leiderschap in een volatiele, onzekere en complexe omgeving waarin informatie ook vaak tegenstrijdig is?

Reageren is geen optie meer. Uw ontwikkeling als leider moet in elk geval meegroeien met het tempo van de veranderingen, of beter nog, vooruit blijven. Als constante verandering de norm is geworden, dan is doorlopende leiderschapsontwikkeling, handelen vanuit een visie, heldere waarden, sterk zelfbewustzijn en kracht nodig.

In deze beknopte, praktijkgerichte opleiding krijgt u direct toepasbare handvatten om leiding te kunnen geven aan juristen, reflecteert u op uw eigen stijl en krijgt u beter inzicht in uw sterke en (mogelijke) verbeterpunten met betrekking tot het leidinggeven aan juristen.

Lees hier verder.


Bedrijfsvoering voor juristen

Als advocaat bent u verantwoordelijk voor een kwalitatief hoogwaardige eigen praktijk én voor een goedlopende organisatie met een efficiënte bedrijfsvoering op uw advocatenkantoor.

In deze training gaat u op een praktische manier aan de slag met alle aspecten van bedrijfsvoering van een advocatenkantoor. U krijgt veel concrete tips die meteen toepasbaar zijn in uw eigen praktijk.

Meer lezen? 


Storytelling

Als litigator presenteert u voortdurend feiten, maar feiten hebben geen betekenis zonder verhaal. Juist met een goed verhaal kunt u uw luisteraars meevoeren en overtuigen. Verpakt in een goed verhaal winnen uw feiten en argumenten aan kracht, en wint u de zaak.

Word een overtuigendere advocaat met storytelling skills.

Lees hier verder.


Nieuw aanbod op het gebied van ethiek en integriteit

De afgelopen jaren is, mede als gevolg van de economische crisis en de vele corporate scandals, de aandacht voor ethiek en integriteit in onze maatschappij toegenomen. Verschillende beroepsgroepen van professionals hebben hierop ingespeeld door beroepsattitude en beroepsethiek hoog op de agenda te zetten. Zo heeft de NBA, de beroepsorganisatie van accountants in Nederland, in 2012 de training ‘Professioneel Kritische Instelling’ en in 2014 de training ‘Zeg wat je ziet’ verplicht gesteld voor alle accountants.Bij de Amerikaanse Orde van Advocaten zijn zelfs dubbele opleidingspunten te behalen met Ethics courses. *

Ook in de Nederlandse advocatuur is het steeds meer een trending topic. Hierop inspelend komt Dialogue met een tweetal trainingen en 1 workshop op dit vlak.


Doelgericht schrijven voor juristen

Schrijven vormt een belangrijk deel van uw werk. Recht is immers taal. Bovendien verwacht men van een jurist goed leesbare teksten. In de praktijk blijkt echter dat efficiënt en tegelijkertijd effectief schrijven nog wel eens lastig. Het schrijven van een goed stuk kost te veel tijd of met de tekst wordt niet het beoogde doel bereikt.

De training Doelgericht schrijven voor juristen biedt u inzicht in uw (eigen) schrijfproces en inzicht in eisen aan teksten in het algemeen en juridische teksten in het bijzonder. Deze inzichten over met name structuur en stijl kunnen vervolgens in de eigen praktijk worden toegepast om snel effectieve teksten te produceren.

Meer weten?