Blijf uzelf ontwikkelen,
laat u inspireren

Nieuw in ons aanbod

Non-verbale communicatie: Anders Kijken Meer Zien

Voor u als professional is inhoudelijke kennis essentieel. U maakt hét verschil als u die kennis effectief weet over te brengen in uw gesprekken. Het voeren van een goed gesprek vraagt om inzicht in uw gesprekspartner(s) en in uzelf. Tevens zijn bij een goed gesprek uw communicatie vaardigheden en de kracht om goed te luisteren en te zien van groot belang. Kennis van non-verbale communicatie is hierbij cruciaal.

In deze training wordt de wetenschappelijke kennis over non-verbale communicatie vertaalt naar uw dagelijkse praktijk.

Wilt u meer lezen? Klik dan hier


Legal Projectmanagement

Legal Projectmanagement en efficiënter werken worden soms in één adem genoemd.
Legal Projectmanagement levert belangrijke handvatten voor de door de cliënt gevraagde ‘value for money’. Door het beter voorbereiden van het dossier met de cliënt, het beter besturen, beter bewaken en beter communiceren gaat de kwaliteit van de dienstverlening in de ogen van de cliënt met sprongen omhoog. En dat is misschien wel de grootste toegevoegde waarde van Legal Projectmanagement.

Legal Projectmanagement = leveren kwaliteit én betere communicatie

Wilt u meer lezen? Klik dan hier


Peer review

Peer review of collegiale toetsing is een kwaliteits- en ontwikkelinstrument om de vakbekwaamheid van de advocaat te vergroten, zowel op het gebied van de (juridische) deskundigheid als op het functioneren van de advocaat. Bij peer review vindt, aan de hand van een aantal vastgestelde criteria, inhoudelijke beoordeling plaats van de (juridische) dossierinhoud van een advocaat.
De training peer review bestaat uit twee bijeenkomsten van in het totaal drie dagdelen.

Wilt u meer lezen? Klik dan hier.


Coachlab

Wilt u ook, ná het volgen van uw coachopleiding, scherp worden gehouden als coach en uw coachingsvaardigheden verder blijven ontwikkelen en verdiepen? Dialogue organiseert speciaal voor coaches het Coachlab.

In het Coachlab werkt u onder begeleiding van een ervaren coach in kleine groepjes intensief in een proefopstelling met acteurs aan uw eigen ontwikkelpunten.

Meer informatie vindt u hier.


Caucus voor mediators

Van bastaard tot geziene gast. Caucus was 15 jaar geleden in beginsel ongewenst. Eén op één praten met partijen was een teken van gebrekkige bekwaamheid. Daarnaast zou het de mediator een machtspositie geven en tevens zijn integriteit uithollen. Anno 2018 wordt caucus op diverse plekken effectief in het mediationproces ingezet: bij de intake, als processtap om belangen boven water te halen, als interventie wanneer partijen of de mediator daarom vragen. De vrees van destijds is voorbarig gebleken. Caucus verrijkt de gereedschapskist van de mediator.

In deze praktische en interactieve training ontvangt u handvatten en tips die u als mediator direct kunt toepassen in de praktijk.
Meer informatie>


Leidinggeven aan juristen

Wat betekent leiderschap in een volatiele, onzekere en complexe omgeving waarin informatie ook vaak tegenstrijdig is?

Reageren is geen optie meer. Uw ontwikkeling als leider moet in elk geval meegroeien met het tempo van de veranderingen, of beter nog, vooruit blijven. Als constante verandering de norm is geworden, dan is doorlopende leiderschapsontwikkeling, handelen vanuit een visie, heldere waarden, sterk zelfbewustzijn en kracht nodig.

In deze beknopte, praktijkgerichte opleiding krijgt u direct toepasbare handvatten om leiding te kunnen geven aan juristen, reflecteert u op uw eigen stijl en krijgt u beter inzicht in uw sterke en (mogelijke) verbeterpunten met betrekking tot het leidinggeven aan juristen.

Lees hier verder.


Bedrijfsvoering voor juristen

Als advocaat bent u verantwoordelijk voor een kwalitatief hoogwaardige eigen praktijk én voor een goedlopende organisatie met een efficiënte bedrijfsvoering op uw advocatenkantoor.

In deze training gaat u op een praktische manier aan de slag met alle aspecten van bedrijfsvoering van een advocatenkantoor. U krijgt veel concrete tips die meteen toepasbaar zijn in uw eigen praktijk.

Meer lezen? 


Storytelling

Als litigator presenteert u voortdurend feiten, maar feiten hebben geen betekenis zonder verhaal. Juist met een goed verhaal kunt u uw luisteraars meevoeren en overtuigen. Verpakt in een goed verhaal winnen uw feiten en argumenten aan kracht, en wint u de zaak.

Word een overtuigendere advocaat met storytelling skills.

Lees hier verder.


Nieuw aanbod op het gebied van ethiek en integriteit

De afgelopen jaren is, mede als gevolg van de economische crisis en de vele corporate scandals, de aandacht voor ethiek en integriteit in onze maatschappij toegenomen. Verschillende beroepsgroepen van professionals hebben hierop ingespeeld door beroepsattitude en beroepsethiek hoog op de agenda te zetten. Zo heeft de NBA, de beroepsorganisatie van accountants in Nederland, in 2012 de training ‘Professioneel Kritische Instelling’ en in 2014 de training ‘Zeg wat je ziet’ verplicht gesteld voor alle accountants.Bij de Amerikaanse Orde van Advocaten zijn zelfs dubbele opleidingspunten te behalen met Ethics courses. *

Ook in de Nederlandse advocatuur is het steeds meer een trending topic. Hierop inspelend komt Dialogue met een tweetal trainingen en 1 workshop op dit vlak.