Bemiddeling door een derde voorkomt
dat uw conflict uit de hand loopt

Wat is mediation?

Mediation is het oplossen van uw conflict onder begeleiding van een neutrale onafhankelijke bemiddelaar. De mediator helpt partijen bij het vinden van hun eigen oplossing voor hun conflict. U houdt daarbij het heft in eigen hand.

Mediation bij Dialogue

Bij de start bepalen de mediationpartijen welk probleem zij in de mediation wensen te bespreken. Onder begeleiding van de mediator werkt u toe naar een haalbare en optimale oplossing voor beide partijen. Alle voor u belangrijke aspecten kunnen daarbij aan de orde komen. De mediator zal daarbij het proces sturen met behoud van de autonomie van partijen.

Mediation heeft oog voor alle belangen.
Dus ook voor het belang van de onderlinge relaties. Om goed en afgewogen te kunnen beslissen is onderling vertrouwen en duidelijkheid over elkaars belangen essentieel. In mediation staat vertrouwelijkheid centraal. Op deze manier kunt u in alle openheid relevante kwesties en mogelijke oplossingen bespreken.

Deelname aan mediation is vrijwillig.

U bepaalt wat er ter sprake komt in mediation. En u bepaalt of uw deelname zinvol blijft of dat u stopt. Uw deelname is echter niet vrijblijvend. Alle partijen verplichten zich actief in te zetten om tot een oplossing te komen.

Mediation bespaart u kosten

Mediation is vaak goedkoper en sneller dan een arbitrage of juridische procedure. Mediation kan ook plaatsvinden als er al een juridische procedure is aangespannen. Tijdens de mediation wordt de procedure geschorst. Bij afsluiting wordt tevens besloten of en hoe de procedure wordt vervolgd.

Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Ellen van Gestel via telefoonnummer 035-541 18 44 of door een mail te sturen aan evgestel@dialoguebv.nl.

Ellen van Gestel
Functie: ConsultantMediatorTrainer

Mooi als mensen in een mediation elkaar weer echt gaan zien en samen het negatieve in iets positiefs weten om te zetten.