Wat is de volgende stap in uw carrière?

Carrièremanagement en outplacement

Het maken van de volgende stap in uw carrière kan een hoop vragen oproepen. Hoe wil ik me ontwikkelen? Kan ik het wel? Welke functie en werkgever is de juiste voor mij? Op welke punten kan ik mezelf verbeteren? De coaches van Dialogue helpen u om de juiste keuzes te maken.

Carrièremanagement begint met uw kwaliteiten in kaart te brengen, uw ambitie, punten van ontwikkeling en uw drijfveren. Daarbij komen de volgende vragen en onderwerpen aan de orde:

 • Wat zijn uw sterke eigenschappen?
 • Wat zijn valkuilen en ontwikkelingspunten?
 • Wat is uw persoonlijke stijl?
 • Welke ambities en drijfveren heeft u?
 • Wat zijn uw persoonlijke successen en vaardigheden?
 • Evalueren van uw opleiding en ervaring.

Gewenste toekomst

Als die vragen beantwoord zijn en we weten wat uw sterke en verbeterpunten zijn, kijken we vooruit – welke toekomstvisie wilt u realiseren?

In deze fase komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Omgeving – waar komen uw talenten het meest tot hun recht?
 • Inhoud van uw nieuwe functie
 • Balans tussen werk en privé
 • Toekomstige ontwikkelpaden
 • Eisen aan nieuwe werkgever voor gewenste ontwikkeling

Aan de hand van uitgewerkte scenario’s kunt u een weloverwogen keuze maken. Zo ontstaat een concreet plan van aanpak, afgestemd op uw visie en uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Outplacement

Verandering biedt kansen
In een outplacementtraject begeleiden wij u intensief bij het vinden van een toekomstige functie die past bij uw capaciteiten en drijfveren. In de eerste fase besteden we aandacht aan het verwerken van de achterliggende situatie en de emoties die gepaard gaan bij het vertrek bij een werkgever. Wij doen dat op zo’n manier dat u zich weer open kunt stellen voor de kansen die verandering biedt. Samen met u maken wij een analyse van uw talenten, ontwikkelpunten, ervaring en ambities. Wij gebruiken daarvoor onder meer een aantal instrumenten. Vervolgens formuleert u op basis van de analyse de gewenste toekomst.

Introductie in ons netwerk

Dialogue begeleidt u actief bij het benaderen van mogelijkheden op de arbeidsmarkt. U krijgt begeleiding bij het schrijven van sollicitatiebrieven en het voeren van sollicitatie- en netwerkgesprekken. Voorts zullen wij u in ons netwerk introduceren.

Begeleiding in de nieuwe functie

Het is onze ervaring dat bij aanvang van een nieuwe baan cliënten het prettig vinden om nog een aantal voortgangsgesprekken met de coach te hebben. U vergroot daarmee de kans op een succesvolle start bij uw nieuwe werkgever.

Inclusief training

Als u bij ons een outplacementtraject volgt dan krijgt u tijdens de duur van het traject een onbeperkt aantal gesprekken. In het begin zullen de gesprekken wekelijks plaatsvinden. Bovendien kunt u tijdens het outplacementtraject de trainingen en workshops die Dialogue aanbiedt kosteloos volgen.

Wij helpen u graag de volgende stap in uw loopbaan te zetten. Bel met Imke Blatter, tel. 035 541 18 44 of e-mail iblatter@dialoguebv.nl.

Imke Blatter
Functie: CoachConsultantTrainer

Iedere coachee heeft een eigen verhaal, een eigen vraag, eigen kwaliteiten en opgaven. Coaching is daarom altijd maatwerk.