Doelstellingen van een organisatie worden sneller
bereikt met een strategisch opleidingsplan

Strategisch opleiden

Als u de doelstellingen van uw organisatie wilt bereiken, is het goed de missie, visie en strategie van uw organisatie te vertalen in een strategisch opleidingsplan. Ook in een organisatieveranderingstraject is een strategisch opleidingsplan een must. Opleiden is een belangrijk instrument voor organisatieontwikkeling. Dialogue kan u adviseren over strategisch opleiden en het opstellen van een strategisch opleidingsplan. Bij een strategisch opleidingsplan staan opleiden, leren en kennis ontwikkelen in het teken van de korte, middellange en lange termijndoelstellingen van uw organisatie. Met een goed strategisch opleidingsplan, kunt u beter beoordelen aan welke competenties uw organisatie behoefte heeft en in hoeverre medewerkers al over deze competenties beschikken. In een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) kunt u op individueel niveau uitwerken welke competenties uw medewerkers moeten ontwikkelen.

Advies strategisch opleiden

Wij adviseren u graag op het gebied van strategisch opleiden, waarbij we samen met u kijken naar de vraag op welke manier compentieontwikkeling kan bijdragen aan de strategische doelen van de organisatie, welke competenties verplicht zijn voor iedereen en welke voor bepaalde functiegroepen in uw organisatie, hoe u rendement van opleidingen kunt meten en welke vormen van leren geschikt zijn voor uw organisatie.

Voor meer informatie over strategisch opleiden kunt u contact opnemen met Monique van de Griendt (mvdgriendt@dialoguebv.nl) of Elodie Carmiggelt (ecarmiggelt@dialoguebv.nl) of tel.nummer 035-541 18 44.

Elodie Carmiggelt
Functie: CoachOpleidingsmanager Beroepsopleiding AdvocatenTrainer

Als je je doel niet bereikt, verander je aanpak maar niet je doel