Een conflictvaardige organisatie werkt
met meer tevredenheid.

Conflictmanagement en conflictpreventie

Dialogue ziet een positieve en veilige cultuur als strategie. Want wie energie en tijd kwijt is aan interne onrust, is in de buitenwereld minder effectief. Bovendien zijn conflicten kostbaar. Bedrijven geven jaarlijks aanzienlijke bedragen uit aan juridische bijstand en afvloeiingsregelingen ter oplossing van arbeids- en samenwerkingsconflicten.

Conflictmanagement bespaart uw bedrijf kosten

Sommige kosten zijn moeilijker in geld uit te drukken. Denk aan ziekteverzuim, verminderde arbeidsproductiviteit en de effecten van een slechte werksfeer. Ons organisatieadvies over conflictmanagement en conflictpreventie kan daarom uw organisatie jaarlijks veel geld besparen en zorgen voor een hogere productiviteit.

Dialogue heeft een 7 stappenmodel ontwikkeld voor een conflictvaardige organisatie. Deze kunt u op deze pagina downloaden.

Dialogue denkt graag met u mee over conflictpreventie

Onderdeel van Dialogues conflictmanagement is managers conflictvaardiger maken door hen te trainen in conflicthanterings- en bemiddelingsvaardigheden. Ook kan (interne) mediation een goede manier zijn om ervoor te zorgen dat een conflict niet onnodig escaleert. Wij adviseren u graag bij de inrichting van het conflictmanagement in uw organisatie.

Neem voor meer informatie contact op met Kim Richel (krichel@dialoguebv.nl) of Monique van de Griendt (mvdgriendt@dialoguebv.nl) of tel. 035 541 18 44.

Kim Richel
Functie: CoachConsultantMediatorTrainer

Mensen boeien me mateloos