Wat is B Corp?

De B Corp certificering is een internationale standaard die een onderneming kan behalen op het gebied van transparantie, duurzaamheid en ethisch opereren. De B Corp gemeenschap streeft concreet naar minder ongelijkheid en armoede, een gezonder milieu, sterkere gemeenschappen en het creëren van kwalitatief hoogwaardige banen die waardigheid en betekenis genereren.

De B Corp certificering komt met een aantal bindende juridische verplichtingen. Voor onze certificering heeft Dialogue een uitgebreid bedrijfsonderzoek ondergaan en zijn wij beoordeeld op de impact die we hebben op onze stakeholders, medewerkers, leveranciers, de maatschappij en het milieu.

Succes herdefiniëren

De B Corp beweging, nu bestaande uit zo’n 2000 organisaties in meer dan dertig landen, streeft een wereldwijde cultuurverandering na om het begrip ‘succes’ binnen organisaties te herdefiniëren. Gecertificeerde B Corporations handelen en beslissen niet alleen vanuit financiële overwegingen, maar willen ook met hun handelingen en beslissingen een meer inclusieve en duurzame economie opbouwen.

Declaration of interdependance

B Corp heeft daarvoor een inspirerende declaration of interdepence opgesteld die een kader schept en richting geeft:

  • That we must be the change we seek in the world.
  • That all business ought to be conducted as if people and place mattered.
  • That, through their products, practices, and profits, businesses should aspire to do no harm and benefit all.
  • To do so requires that we act with the understanding that we are each dependent upon another and thus responsible for each other and future generations.

Door de kracht van het bedrijfsleven te benutten, zet de B Corp gemeenschap winst en groei in als een middel voor een positieve impact. Kortom – people, planet en prosperity versterken elkaar.

Lees hier over het pad dat Dialogue aflegde naar B Corp certificering.