De moderne bedrijfsjurist
is een trusted advisor

Bedrijfsjuristen

De bedrijfsjurist draagt een steeds grotere verantwoordelijkheid in een steeds groter aantal rollen. Hij of zij is het geweten van de organisatie en steeds vaker betrokken bij strategische beslissingen. Er wordt van hem of haar verwacht dat hij of zij meedenkt met de business, maar moet tegelijk risico’s als claims en het overtreden van wetgeving vermijden. De bedrijfsjurist is dus meer dan jurist en kijkt veel verder dan of iets juridisch kan.

Is het ook ethisch? Doen we het goede? Wat is de mogelijke reactie vanuit de maatschappij?

De bedrijfsjurist is het morele kompas van de organisatie en zegt nee als het nodig is zonder zijn positie te verzwakken. Sterk in de schoenen staan is daarom een voorwaarde. De moderne bedrijfsjurist verdient misschien nog wel het meest de titel van trusted advisor.

Ambitie

Het is de ambitie van Dialogue om juristen en hun organisaties te ondersteunen door advies, training en coaching op het gebied van vaardigheden, management en leiderschap. We willen hen in staat stellen hun potentieel optimaal in te zetten in de werkkring waarin zij functioneren.

We leveren maatwerk gericht op het ontwikkelen van de organisatie, leidinggevenden en bedrijfsjuristen. Dit doen wij door advies aan General Counsels over de strategische positionering van de juridische afdeling, door het aanbieden van leiderschapsprogramma’s, door teamcoaching, 1-op-1 coaching en door het geven van vaardighedenprogramma’s.

We ondersteunen bedrijfsjuristen en de General Counsel onder andere met:

Voor het NGB (dé beroepsvereniging van bedrijfsjuristen) verzorgen we de vaardigheidstrainingen en sinds september 2017 in samenwerking met het NGB en CPO de Senior Legal Counsel Academy). Meer informatie over deze opleiding voor ervaren (>10 jaar) bedrijfsjuristen kunt u vinden op www.seniorlegalcounselacademy.nl.

Meer weten?

Geïnteresseerd geraakt in wat Dialogue voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Marc Kraus. Hij is te bereiken via nummer 035-541 18 44 of per e-mail mkraus@dialoguebv.nl.