Trusted Advisors gevraagd

Advocaten en notarissen

Weinig sectoren zijn zo in beweging als de advocatuur en het notariaat. Advocaten en notarissen hebben te maken met vele nieuwe uitdagingen: globalisering en snelle technologische veranderingen dwingen tot het overdenken van het businessmodel. Je goed kunnen inleven in alle partijen – en vooral de klant – is een absolute noodzaak geworden bij de dienstverlening. Wie nog slechts aan het puur juridische denkt, en niet aan de maatschappelijke gevolgen of de ethische kanten van een zaak, is geen complete en betrouwbare adviseur.

Daarnaast dwingt stevige concurrentie tot slim acquireren en jezelf als sterk merk neerzetten – goede interpersoonlijke vaardigheden zijn daarbij een must. Je bent collega en leidinggevende, jurist, trusted advisor en ondernemer tegelijk. Advocaten en notarissen dragen vandaag de dag noodzakelijkerwijs vele petten.

Uitdagingen voor advocaten en notarissen

Dialogue kent de uitdagingen die advocaten en notarissen tot aanpassen dwingt en begrijpt dat deze nieuwe rollen vragen om nieuwe vaardigheden. Onze thema’s zijn leidend bij de ontwikkeling van onze programma’s. Dialogue wil het antwoord zijn op de uitdagingen waar advocaten en notarissen mee geconfronteerd worden.

Onze Thema’s:

Dialogue heeft ervaring met de binnenkant van de organisaties waar advocaten en notarissen werken. Onze professionals komen zelf uit de wereld waar u in werkt. We weten daarom dat samenwerken en carrière maken binnen een maatschap om andere begeleiding, vaardigheden en ontwikkeling vraagt. Daarom richten we ons naast het individuele aanbod als coaching voor advocaten en notarissen ook op het verbeteren van de samenwerking van teams binnen advocaten- en notariskantoren.

De professionals van Dialogue publiceren regelmatig over de advocatuur. Een van de meest recente uitgaves is ‘De nieuwe advocaat‘, geschreven door Christ’l Dullaert, Monique van de Griendt en Juriaan Mensch.
Kijk hier in onze boekenkast.

Dialogue heeft een een whitepaper opgesteld, waarin we u voorzien van een 6-stappenplan met handige tips voor een succesvolle en duurzame implementatie van kwaliteitstoetsen. Eerst belichten we de drie verschillende soorten kwaliteitstoetsen die de NOvA erkent. Vervolgens laten we zien op welke niveaus uw organisatie kan profiteren van gestructureerde feedback. Download het whitepaper hier.

Legal 2020

Dialogue is initiatiefnemer van Legal 2020 een platform voor kennisdeling, informatieuitwisseling en het vormen van ideeën over hoe de juridische wereld er in 2020 uitziet.

Geïnteresseerd om aan het debat deel te nemen? Kijk op onze LinkedIn groep Legal 2020 en word lid.

Meer weten?

Geïnteresseerd geraakt in wat Dialogue voor u en uw advocaten- of notariskantoor kan betekenen? Neem dan contact op met Imke Blatter. Zij is te bereiken via telefoonnummer 035-541 18 44 of per mail: iblatter@dialoguebv.nl.

 

 

Imke Blatter
Functie: CoachConsultantTrainer

Iedere coachee heeft een eigen verhaal, een eigen vraag, eigen kwaliteiten en opgaven. Coaching is daarom altijd maatwerk.