Blijf ontwikkelen

Accountants

De accountancy heeft te maken met veranderingen op allerlei terreinen, zowel maatschappelijk, technologisch, economisch als politiek. Te denken valt aan de toenemende wet- en regelgeving vanuit een kritische overheid en toezichthouder. Andere voorbeelden zijn de rol als kritische en ethisch verantwoord handelende poortwachter in het maatschappelijk verkeer en de commerciële noodzaak om voor klanten een ‘trusted advisor’ te zijn. Standaard werk wordt meer geautomatiseerd en vanuit de klant is er een stijgende behoefte aan een breed meedenkende, betrouwbare adviseur/sparring partner.

Hoe speelt u in op deze veranderingen?

Om op deze uitdagingen en veranderingen in te kunnen spelen dient de accountant specifieke communicatievaardigheden te hebben zoals: zich kunnen inleven in en aansluiten bij de klant, goed kunnen luisteren en doorvragen, regie houden in het gesprek en in staat zijn op een coachende manier te adviseren. Persoonlijk leiderschap is daarbij ook van belang: zelfkennis en zelfinzicht ten aanzien van de eigen communicatiestijl en het eigen moreel kompas en bijbehorende kwaliteiten en valkuilen.

Dialogue kent de organisaties waar accountants werken goed.

Zij heeft veel ervaring in het trainen van accountants en is geaccrediteerd door de NBA voor een aantal verplichte trainingen. Dialogue richt zich naast individuele- en teamcoaching voor accountants ook op het verbeteren van de samenwerking van teams binnen accountantskantoren.

Thema’s:

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd geraakt of wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Marc Kraus via telefoonnummer 035-541 18 44 of door een mail te sturen aan mkraus@dialoguebv.nl.

Marc Kraus
Functie: CoachConsultantTrainer

Vanuit mijn betrokkenheid en ervaring werken we samen aan jouw ontwikkeling.