Trainingen

Algemene informatie

  • Prijs: € 275
  • Accreditatie:

Startdata

  • 1 januari 2026 (Online)

Online workshop Videogesprekken voeren

In deze workshop ervaar je wat een positief en aantrekkelijk videogesprek is en hoe je jouw gesprekspartner tijdens zo’n gesprek kunt blijven binden en boeien. Naast aandacht voor je videogespreksvaardigheden gaan we tijdens deze online workshop ook in op hoe je goed in beeld komt.

Over deze workshop

We hebben er de laatste tijd veel mee te maken; communiceren via een videoverbinding. Het lijkt zo simpel; je installeert de juiste tool, sluit een camera aan et voilà; je kunt op afstand een gesprek voeren of vergaderen alsof je bij elkaar zit. Toch blijkt het voeren van een goed videogesprek in de praktijk niet zo eenvoudig. De kwaliteit van gesprekken via een videoverbinding wordt namelijk grotendeels bepaald door de manier waarop jij jouw relatie of prospect weet te boeien. En dan is het overbruggen van de ‘digitale afstand’ soms lastig. Maar door het toepassen van de juiste communicatie- en presentatietechnieken, kun je die afstand behoorlijk verkleinen. In de online workshop Videogesprekken voeren ontdek je met welke vaardigheden je het verschil kunt maken. Je ervaart wat een positief en aantrekkelijk gesprek is en hoe je jouw gesprekspartner tijdens het gesprek kunt blijven binden en boeien. Naast aandacht voor je videogespreksvaardigheden gaan we tijdens deze online workshop ook in op hoe je goed in beeld komt. Samenwerking GoGrapefruit Deze workshop is ontwikkeld in samenwerking met GoGrapefruit. De video-experts van GoGrapefruit helpen organisaties bij het professioneel voeren van videogesprekken. Naast trainingen op dit gebied, geven zij advies over applicaties voor videogesprekken en werkplekinrichting: www.gograpefruit.nl

Resultaat

Na de workshop kun je videogesprekken soepel laten verlopen en weet je welke verbale- en non-verbale communicatietechnieken je kunt inzetten op welk moment. Je kunt positieve en waardevolle gesprekken voeren en, ondanks de afstand, een persoonlijke connectie maken met je online gesprekspartner.

Voor wie

Deze workshop is geschikt voor iedereen die regelmatig videogesprekken voert en wil weten hoe je hiermee een professionele indruk kan achterlaten.

Programma

De online workshop Videogesprekken voeren duurt drie uur. De volgende onderwerpen komen aan bod: • Wat maakt een gesprek via videoverbinding anders? • Hoe zorg je voor de persoonlijke verbinding? • Welke gesprekstechnieken maken het verschil? • Oogcontact en andere non-verbale vaardigheden • Hoe richt je je videowerkplek goed in? • Hoe kom je goed in beeld? Je oefent tijdens de workshop veel met de andere deelnemers, onder andere in korte break-out sessies. Door de intensieve werkwijze zijn de drie uur om voordat je er erg in hebt! Tijdstip van aanvang: 19 okt: 13.00 uur 16 nov: 09.00 uur 14 dec: 13.00 uur