Opoen t
gespreksleider-intervisie-opleiding-2-daags

Over de training

De training Peer review voorziet je in de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om als reviewer te kunnen functioneren. De training voldoet aan de voorwaarden van de NOvA. Peer review of collegiale toetsing is een kwaliteits- en ontwikkelinstrument om de vakbekwaamheid van de advocaat te vergroten, zowel op het gebied van de (juridische) deskundigheid als op het functioneren van de advocaat. Bij peer review vindt, aan de hand van een aantal vastgestelde criteria, inhoudelijke beoordeling plaats van de (juridische) dossierinhoud van een advocaat. De beoordeling wordt gevolgd door een gesprek tussen de advocaat en de reviewer. Uitgebreide feedback, beoordeling van dossiers, evaluatiegesprek en zelfreflectie vormen de essentie van peer review. Ter voorbereiding van de review voert de advocaat een zelfevaluatie uit. In deze training leer je op te treden als reviewer bij peer review. Trainer Judith Veldhuis-Lampe is geboren in Amsterdam (1972). Zij studeerde Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds het jaar 2000 is zij advocaat, sinds 2007 tevens als ondernemer. Judith is een echte onderhandelaar, die graag de ruimte zoekt. Zij is creatief in haar oplossingen en een strateeg bij uitstek. Judith is docent recht aan de Business Universiteit Nyenrode en binnen Dialogue traint zij in de Beroepsopleiding Advocaten en verzorgt zij diverse (incompany)trainingen binnen ons aanbod.

Resultaat

Na afloop van de training: • Kun je de voorwaarden van peer review vaststellen en bewaken; • Ben je in staat om constructieve feedback te geven waarbij veiligheid, respect en vertrouwelijkheid centraal staan; • Ken je meerdere technieken voor het geven van feedback; • Ben je bekend en vertrouwd met tenminste één methodiek van peer review; • Is je vakbekwaamheid verder ontwikkeld; • Kun je reviews/collegiale toetsingen en zelfevaluaties uitvoeren.

Programma

De training peer review bestaat uit twee bijeenkomsten van in het totaal drie dagdelen. De eerste bijeenkomst duurt 2 dagdelen, de tweede duurt 1 dagdeel. Beide bijeenkomsten worden aangevuld met een voorbereidende opdracht op bijeenkomst twee, het daadwerkelijk uitvoeren van review(s). Datum 2023 2 & 30 november 2023 (Bussum)

Kort samengevat

  • Meerdaags
  • PO 9
  • Minimaal HBO
  • 895 excl. btw
Inschrijven is zo gedaan Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in. Peer review

Wat anderen zeggen over onze trainingen

Mediation in de praktijk

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”

Alumnus Mediationopleiding

2021

Top training

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”

Deelnemer Patroonscursus

2022

Soft skills advocaten

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijk. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het veel kan brengen.”

Deelnemer Opfris patroonscursus

2022

Mediationopleiding

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Een groot cadeau voor mezelf”

Alumnus E. van Hardeveld

2021

Leerzame training

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Je leert goed naar je organisatie kijken maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”

Deelnemer KNB Bedrijfsvoering

2022

Training detailpagina Carole afbeelding

Carole helpt je graag

Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?