Opoen t
gespreksleider-intervisie-opleiding-2-daags

Patroonscursus

Over de training

Voor een goede begeleiding van jouw advocaat-stagiair(s). • Word een succesvol patroon • Verdiep je coachingsvaardigheden • Leer advocaat-stagiairs beter begeleiden en opleiden Deze training is bestemd voor advocaten die (aankomend) patroon zijn. In deze training leer je hoe je het patronaat succesvol kunt vervullen. Je verdiept jouw coachings- en begeleidingsvaardigheden en leert de specifieke kenmerken van de laatste generatie advocaat-stagiairs kennen. Hierdoor kun je deze groep jonge professionals beter motiveren, opleiden en begeleiden in de Beroepsopleiding Advocaten. Tijdens de training krijg je meer inzicht in jouw sterke kanten en ontwikkelpunten, in relatie tot het begeleiden van advocaat-stagiairs. Je krijgt concrete tips en vaardigheden aangereikt voor een goede begeleiding en voor effectieve communicatie. Tips die onder andere voortkomen uit de vele nominaties van de Patroon van het Jaar. Alle datums en locaties 2023 Kracht van deze training • Kleine groepen met veel persoonlijke aandacht • Zeer ervaren trainers met achtergrond in en kennis van het werkveld • Interactieve werkvormen • Direct toepasbaar in jouw praktijk • Gratis boek Boek Tijdens de cursus maken we gebruik van het boek ‘De (pro)actieve patroon.’ Onlangs verscheen een geheel herziene druk van dit boek. Een boek vol praktische tips en achtergrondinformatie over het succesvol begeleiden en opleiden van advocaten en jonge juristen. Een waardevol instrument voor iedere (toekomstig) patroon. Dit boek krijg je van ons cadeau! Resultaat Na de Patroonscursus kun je jouw rol als begeleider en opleider succesvol(ler) vervullen. Je hebt handvatten gekregen en inzichten opgedaan die je kunt inzetten in jouw rol als coach en begeleider van advocaat-stagiairs. Voor wie Deze training is bestemd voor (aankomend) patroons die op zoek zijn naar handvatten om het patronaat succesvol te kunnen vervullen.

Programma

In deze eendaagse Patroonscursus komen de volgende onderwerpen aan de orde: • Hoe stem je jouw begeleiding af op de persoon van de stagiair en zijn/haar ontwikkelfase? • Coachingsvaardigheden en gespreksvaardigheden (waaronder feedback geven) • Hoe pas je de coachings- en begeleidingsvaardigheden in de praktijk toe? • Bevorderen van de stressbehendigheid van advocaat-stagiair(s) • Werken met het portfolio en het competentieprofiel Advocatuur

Meer lezen

Wil je deze training liever online volgen? Dat kan in onze Online Patroonscursus. Ook voor de verplichte driejaarlijkse Opfris Patroonscursus kun je bij Dialogue terecht. Goedkeuring patronaat Per 1 oktober 2020 is de Patroonscursus voor elke patroon die een stagiaire gaat begeleiden verplicht. De Patroonscursus moet afgerond zijn vóórdat de patroon in aanmerking komt voor goedkeuring van het patronaat. Vanaf 1 maart 2021 dient het certificaat van de cursus tegelijk met het verzoek tot goedkeuring stage en patroon overlegd te worden. Goedkeuring van het patronaat loopt via de lokale raden. Voor het einde van het 3e jaar dient een patroon een Opfris Patroonscursus te volgen.

Kort samengevat

  • 1-dag
  • PO 6
  • Minimaal HBO
  • 749
Inschrijven is zo gedaan Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in. Patroonscursus

Wat anderen zeggen over onze trainingen

Mediation in de praktijk

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”

Alumnus Mediationopleiding

2021

Top training

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”

Deelnemer Patroonscursus

2022

Soft skills advocaten

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijk. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het veel kan brengen.”

Deelnemer Opfris patroonscursus

2022

Mediationopleiding

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Een groot cadeau voor mezelf”

Alumnus E. van Hardeveld

2021

Leerzame training

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Je leert goed naar je organisatie kijken maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”

Deelnemer KNB Bedrijfsvoering

2022

Training detailpagina Carole afbeelding

Carole helpt je graag

Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?