Opoen t
gespreksleider-intervisie-opleiding-2-daags

Opfris patroonscursus

Voor een (nog) effectievere samenwerking met en aansturing van jouw advocaat-stagiair(s). • Word meester in het geven van feedback • Leer jonge professionals coachen • Bevorder de stressbehendigheid van jouw stagiair

Over de training

Een goede begeleiding en effectieve samenwerking tussen advocaat-stagiair en patroon is een must voor een geslaagde stageperiode. De Opfris Patroonscursus is bestemd voor alle patroons die driejaarlijks hun persoonlijke patroonsvaardigheden willen bijhouden en opfrissen. Als ervaren patroon ben je al bekend met coachings- en begeleidingsvaardigheden en weet je hoe je je advocaat-stagiair(s) kunt motiveren, opleiden en begeleiden, zowel op kantoor als in het kader van de Beroepsopleiding Advocaten. In deze opfriscursus maak je een verdiepingsslag in jouw vaardigheden, voor een (nog) effectievere samenwerking met en aansturing van je advocaat-stagiair(s). Dialogue biedt de Opfriscursus aan in vier verschillende varianten met specifieke thema’s: 1. Effectief feedback geven 2. Hoe coach je jonge professionals? 3. Gezond omgaan met prestatiedruk; bevorderen van stressbehendigheid in het team 4. Intervisie Je kunt zelf één van deze vier mogelijkheden kiezen. Iedere Opfris Patroonscursus beslaat één dagdeel van 3 uur en voldoet aan de vereisten die de Nederlandse Orde van Advocaten stelt in het kader van de Wijzigingsverordening beroepsopleiding advocaten 2020. Datums en tijden Bekijk via onderstaande link per thema op welke datum en tijd je de Opfris Patroonscursus kunt volgen: Datums en tijden Opfris Patroonscursus 2022

Resultaat

Kies je voor het thema ‘Effectief feedback geven’, dan ga je oefenen met (de regels van) het geven en ontvangen van feedback, leer je over feedback en feed forward, bespreek je het omgaan met valkuilen, weerstand en emoties, en leer je over geweldloze communicatie. Na afloop van deze Opfriscursus kun je effectief feedback geven op een manier die de ontwikkeling van de advocaat-stagiair verder ondersteunt. Kies je voor het thema ‘Coachingsvaardigheden’, dan leer je essentiële coachingsvaardigheden die je kunt inzetten om de advocaat-stagiair(s) te lezen, te begrijpen en optimaal te begeleiden. Na afloop heb je meer inzicht in jouw persoonlijke communicatiestijl en begrijp je waarom het belangrijk is om goed aan te sluiten bij die van de advocaat-stagiair(s). Kies je voor het thema ‘Stressbehendigheid’, dan leer je hoe je stress bespreekbaar kunt maken en hoe stress ook positief kan bijdragen aan prestaties. Na afloop kun je als patroon niet alleen je advocaat-stagiair(s) helpen stressbehendiger te worden, je levert ook een bijdrage aan het verlagen van de gevoelens van stress in je team en je hele organisatie. Kies je voor het thema ‘Intervisie’, dan ga je je richten op dilemma’s of vragen over jouw functioneren, en jouw capaciteiten en competenties als patroon. Samen met peers ga je in gesprek over persoonlijke en professionele dilemma’s met betrekking tot de begeleiding en coaching van jouw stagiair. Wat zijn je valkuilen? Waar loop je tegenaan? Hoe pakken anderen dit aan? Wat zijn best practices? Zo leer je van en met elkaar. Let op: deze vorm van intervisie kan niet worden ingezet om te voldoen aan de Kwaliteitstoetsen.

Voor wie

De Opfris Patroonscursus is bestemd voor alle patroons die driejaarlijks hun persoonlijke patroonsvaardigheden moeten bijhouden en opfrissen. In onze reguliere Patroonscursus of online Patroonscursus heb je geleerd hoe je het patronaat succesvol kunt vervullen. Je bent hierdoor al bekend met de basisvaardigheden coaching en begeleiding.

Programma

Onderwerpen per thema: 1. Effectief feedback geven • Oefenen met (de regels van) het geven en ontvangen van feedback • Feedback en feed forward • Omgaan met valkuilen, weerstand en emoties • Geweldloze communicatie 2. Coachingsvaardigheden • Patroon als coach • Basishouding en vaardigheden van de coach • Ontwikkelingsgericht coachen • Structuur aanbrengen in een coachgesprek en werken met werkvormen • Transactionele analyse 3. Gezond omgaan met prestatiedruk; bevorderen van stressbehendigheid in het team • Stress en stressbehendigheid • Wat is stress en hoe kan dit positief zijn? • Stress bespreekbaar maken • Omgaan met stress in organisaties waar topprestaties worden geleverd • Stresssignalen herkennen en erkennen • Handelen ter voorkoming van langdurige stress en uitval 4. Intervisie: persoonlijke dilemma’s • Bespreken van persoonlijke dilemma’s en valkuilen • Inbrengen van vragen • Bespreken van best practices Datums en tijden In het schema zie je per thema op welke datum en tijd je de Opfris Patroonscursus kunt volgen: Datums en tijden Opfris Patroonscursus 2023

Goedkeuring patronaat

Per 1 oktober 2020 is de Patroonscursus voor elke patroon die een stagiaire gaat begeleiden verplicht. De Patroonscursus moet afgerond zijn vóórdat de patroon in aanmerking komt voor goedkeuring van het patronaat. Vanaf 1 maart 2021 dient het certificaat van cursus tegelijk met het verzoek tot goedkeuring stage en patroon overlegd te worden. Goedkeuring van het patronaat loopt via de lokale raden.

Prijs

€ 349 excl. BTW

Kort samengevat

  • 1-dagdeel
  • PO 3
  • Minimaal HBO
  • 349
Inschrijven is zo gedaan Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in. Opfris patroonscursus

Wat anderen zeggen over onze trainingen

Mediation in de praktijk

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”

Alumnus Mediationopleiding

2021

Top training

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”

Deelnemer Patroonscursus

2022

Soft skills advocaten

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijk. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het veel kan brengen.”

Deelnemer Opfris patroonscursus

2022

Mediationopleiding

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Een groot cadeau voor mezelf”

Alumnus E. van Hardeveld

2021

Leerzame training

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Je leert goed naar je organisatie kijken maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”

Deelnemer KNB Bedrijfsvoering

2022

Training detailpagina Carole afbeelding

Carole helpt je graag

Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?