Opoen t
gespreksleider-intervisie-opleiding-2-daags

Relevantie

Voor een (nog) effectievere samenwerking met en aansturing van jouw advocaat-stagiair(s). - Word meester in het geven van feedback - Leer jonge professionals coachen - Bevorder de stressbehendigheid van jouw stagiair - Bespreek je persoonlijke dilemma's Goedkeuring patronaat Per 1 oktober 2020 is de Patroonscursus voor elke patroon die een stagiaire gaat begeleiden verplicht. De Patroonscursus moet afgerond zijn vóórdat de patroon in aanmerking komt voor goedkeuring van het patronaat. Vanaf 1 maart 2021 dient het certificaat van cursus tegelijk met het verzoek tot goedkeuring stage en patroon overlegd te worden. Goedkeuring van het patronaat loopt via de lokale raden. Om de drie jaar dient een patroon een Opfris Patroonscursus te volgen. Waarom bij Dialogue? - Kleine groepen, dus extra aandacht voor jou als deelnemer - Ervaren docenten met een juridische achtergrond - Namens de NOvA is Dialogue als mede uitvoeringsorganisatie voor de Beroepsopleiding Advocaten aangesteld Over de training Een goede begeleiding en effectieve samenwerking tussen advocaat-stagiair en patroon is een must voor een geslaagde stageperiode. De online Opfris Patroonscursus is bestemd voor alle patroons die driejaarlijks hun persoonlijke patroonsvaardigheden willen bijhouden en opfrissen. Als ervaren patroon weet je hoe je je advocaat-stagiair(s) kunt motiveren, opleiden en begeleiden, zowel op kantoor als in het kader van de Beroepsopleiding Advocaten. In deze opfriscursus maak je een verdiepingsslag in jouw vaardigheden, voor een (nog) effectievere samenwerking met en aansturing van je advocaat-stagiair(s). Dialogue biedt de Opfriscursus aan in vier verschillende varianten met specifieke thema’s: 1. Effectief feedback geven 2. Hoe coach je jonge professionals? 3. Gezond omgaan met prestatiedruk; bevorderen van stressbehendigheid in het team 4. Intervisie Je kunt zelf één van deze vier mogelijkheden kiezen. Iedere (online) Opfris Patroonscursus beslaat één dagdeel van 3 uur en voldoet aan de vereisten die de Nederlandse Orde van Advocaten stelt in het kader van de Wijzigingsverordening beroepsopleiding advocaten 2020.

Thema's en locatie

Iedere (online) Opfris Patroonscursus beslaat één dagdeel van 3 uur en voldoet aan de vereisten die de Nederlandse Orde van Advocaten stelt in het kader van de Wijzigingsverordening beroepsopleiding advocaten 2020. Datum, locatie & thema 17 juli 2023 (Online) - Intervisie 24 augustus 2023 (Online) - Feedback geven 15 september 2023 (Bussum) - Coachingsvaardigheden 28 september 2023 (Online) - Bevorderen stressbestendigheid 30 oktober 2023 (Online) - Bevorderen stressbestendigheid 28 november 2023 (Bussum) - Feedback geven 15 december 2023 (Bussum) - Coachingsvaardigheden

Programma

Onderwerpen per thema: 1. Effectief feedback geven - Oefenen met (de regels van) het geven en ontvangen van feedback - Feedback en feed forward - Omgaan met valkuilen, weerstand en emoties - Geweldloze communicatie 2. Coachingsvaardigheden - Patroon als coach - Basishouding en vaardigheden van de coach - Ontwikkelingsgericht coachen - Structuur aanbrengen in een coachgesprek en werken met werkvormen - Transactionele analyse 3. Stressbehendigheid: gezond omgaan met prestatiedruk - Stress en stressbehendigheid - Wat is stress en hoe kan dit positief zijn? - Stress bespreekbaar maken - Omgaan met stress in organisaties waar topprestaties worden geleverd - Stresssignalen herkennen en erkennen - Handelen ter voorkoming van langdurige stress en uitval 4. Intervisie: persoonlijke dilemma’s - Bespreken van persoonlijke dilemma’s en valkuilen - Inbrengen van vragen - Bespreken van best practices

Resultaat

1. Effectief feedback geven Kies je voor het thema ‘Effectief feedback geven’, dan ga je oefenen met (de regels van) het geven en ontvangen van feedback, leer je over feedback en feed forward, bespreek je het omgaan met valkuilen, weerstand en emoties, en leer je over geweldloze communicatie. Na afloop van deze Opfriscursus kun je effectief feedback geven op een manier die de ontwikkeling van de advocaat-stagiair verder ondersteunt. 2. Coachingsvaardigheden Kies je voor het thema ‘Coachingsvaardigheden’, dan leer je essentiële coachingsvaardigheden die je kunt inzetten om de advocaat-stagiair(s) te lezen, te begrijpen en optimaal te begeleiden. Na afloop heb je meer inzicht in jouw persoonlijke communicatiestijl en begrijp je waarom het belangrijk is om goed aan te sluiten bij die van de advocaat-stagiair(s). 3. Stressbehendigheid: gezond omgaan met prestatiedruk Kies je voor het thema ‘Stressbehendigheid’, dan leer je hoe je stress bespreekbaar kunt maken en hoe stress ook positief kan bijdragen aan prestaties. Na afloop kun je als patroon niet alleen je advocaat-stagiair(s) helpen stressbehendiger te worden, je levert ook een bijdrage aan het verlagen van de gevoelens van stress in je team en je hele organisatie. 4. Intervisie: persoonlijke dilemma’s Kies je voor het thema ‘Intervisie’, dan ga je je richten op dilemma’s of vragen over jouw functioneren, en jouw capaciteiten en competenties als patroon. Samen met peers ga je in gesprek over persoonlijke en professionele dilemma’s met betrekking tot de begeleiding en coaching van jouw stagiair. Wat zijn je valkuilen? Waar loop je tegenaan? Hoe pakken anderen dit aan? Wat zijn best practices? Zo leer je van en met elkaar. Let op: deze vorm van intervisie kan niet worden ingezet om te voldoen aan de Kwaliteitstoetsen.

Kort samengevat

  • 1-dagdeel
  • PO 3
  • Minimaal HBO
  • 349 excl. btw
Inschrijven is zo gedaan Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in. Opfris patroonscursus

Wat anderen zeggen over onze trainingen

Mediation in de praktijk

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”

Alumnus Mediationopleiding

2021

Top training

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”

Deelnemer Patroonscursus

2022

Soft skills advocaten

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijk. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het veel kan brengen.”

Deelnemer Opfris patroonscursus

2022

Mediationopleiding

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Een groot cadeau voor mezelf”

Alumnus E. van Hardeveld

2021

Leerzame training

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder

“Je leert goed naar je organisatie kijken maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”

Deelnemer KNB Bedrijfsvoering

2022

Training detailpagina Carole afbeelding

Carole helpt je graag

Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?