Trainingen

Algemene informatie

  • Duur: -
  • Prijs: € 95
  • Accreditatie:

Startdata

Online Mindfulness Summerschool

- Last van stress? Veel in je hoofd? - Moeite met slapen? Moeite met een balans te vinden tussen werk en privé? - Behoefte aan meer focus en hogere productiviteit? Behoefte aan meer energie? - Beter leren communiceren? - Veerkrachtiger zijn? Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode tegen stress, piekeren, zorgen en omgaan met slapeloosheid. Thomas Bijsterbosch heeft speciaal voor Dialogue een 5-tal workshops ontwikkeld die bestaan uit praktische, toegankelijke oefeningen die in het dagelijks leven goed uitvoerbaar zijn. Een belangrijk effect van de workshop is dat je in staat bent om activiteiten in het hier en nu met meer aandacht en rust te verrichten.

Doel training

Mindfulness kan mensen helpen om rust en balans te vinden te midden van de dagelijkse drukte. Je traint je hersenen om minder in het hoofd en meer in het hier en nu te zijn. Dit breng een gevoel van rust, balans en ‘ruimte’ in het hoofd’.

De 5 online workshops

1. Introductie Mindfulness ‘Mindfulness?! Een interactieve presentatie waarin de deelnemers leren wat Mindfulness is en hoe je het kan inzetten in je werk en dagelijks leven. Deze basiskennis is nodig om een vervolgtraject in te gaan. De deelnemers zullen aan de hand van praktische voorbeelden en oefeningen begrijpen hoe mindfulness werkt en hoe dit vervolgens toepasbaar is in het dagelijks leven. • Leer wat mindfulness is en wat het niet is. • Leer hoe je mindfulness technieken kunt toepassen in het dagelijks leven. • Maak een start om je geest te trainen voor meer focus, balans en overzicht. 2. Bewust omgaan met obstakels ‘Ik doe, dus ik ben! Toch? Obstakels bestaan alleen als je een doel hebt: op de 'doemodus' kan iets in de weg staan naar je doel. Met mindfulness cultiveren we de 'zijnmodus', het simpelweg aanwezig zijn in het moment. Een 'obstakel' is dan juist oefenstof in het moment. • Leer het verschil tussen de doe- en zijnmodus. • Leer door verschillende technieken om meer aanwezig te zijn 3. Je bent niet je gedachten ‘Ik dacht het niet… Als mens hebben we het vermogen om te denken en te conceptualiseren. Dat is fantastisch. Maar gedachten kunnen zo sterk zijn dat het feiten of waarheden lijken. Kun je "zien" dat gedachten voortdurend veranderen? Ben je je gedachten? • Leer technieken om je gedachten te observeren • Leer dat gedachten niet een waarheid zijn • Leer gedachten slim in te zetten ipv ermee te fuseren 4. Onbewuste reacties bij stress ‘Stress? Daar heb ik toch helemaal geen tijd voor joh! Stress is een evolutionair nuttig mechanisme dat ons helpt te "overleven". Zonder stress hadden we niet bestaan. Maar stress kan onnodig worden gevoed door onbewuste reacties van de geest. Mindfulness helpt je deze reacties te ondervangen. • Leer hoe je stress kunt opmerken en er bewust mee om te gaan. • Leer technieken toe te passen die bewust kunnen maken van het stresslevel in je systeem en hoe je daar vervolgens vaardig mee om kunt gaan 5. Ontspanning ‘IK HEB GEEN LAST VAN SPANNING!’ Wat is ontspanning en hoe daar te komen en te blijven? In deze workshop leren de deelnemers hoe spanning zich in het dagelijks leven opbouwt in het lichaam. Hoe gedachten en emoties die beïnvloeden en hoe we hier in het dagelijks leven aan voorbij gaan. De deelnemers leren door praktische oefeningen waar er spanning zit en hoe hier vaardig mee om te gaan. Dit alles ondersteund met de wetenschappelijke theorie hierachter. • Leer en ervaar wat het is om echt ontspannen te zijn. • Leer hoe je vanuit ontspanning kunt opmerken wat daadwerkelijk belangrijk voor je is.

Datums en tijden

1. Introductie Mindfulness 15 juli: 09.30 – 10.30 uur 2. Bewust omgaan met obstakels 3 augustus: 09-30 – 10.30 uur 3. Je bent niet je gedachten 25 augustus: 09.30 – 10.30 uur 4. Onbewuste reacties bij stress 16 september: 09.30 – 10.30 uur 5. Ontspanning 12 oktober: 09.30 – 10.30 uur