Storytelling: impact door een goed verhaal
Loading

Storytelling: impact door een goed verhaal

In deze eendaagse training leert u de wezenlijke elementen van storytelling. Bij storytelling gaat het niet alleen om de feiten en de opbouw van een verhaal maar ook om hoe u als verteller geloofwaardig, levendig en authentiek overkomt en uw verhaal fysiek kracht bij kunt zetten. Met de training Storytelling: Impact door een goed verhaal krijgt u de vaardigheden in handen om het juridische verhaal zo te vertellen dat uw publiek overtuigd raakt van uw kant van de zaak.

Juristen zijn geneigd om in het verhaal de inhoud en de feiten centraal te stellen en zich te richten op de regels. Daardoor hebben ze minder oog voor de feiten, het verhaal erachter en de bijbehorende emoties.

Storytelling helpt juristen om datgene wat ze willen vertellen snel terug te brengen tot de kern. Juist bij de veelal droge juridische materie, zoals gesprekken, onderhandelingen en gerechtelijke procedures kan dit goed van pas komen. Het helpt de ander te overtuigen en ervoor te zorgen dat de over te brengen boodschap beter beklijft.

Na afloop van deze training
• Heeft u inzicht gekregen in de sterke kanten van uw communicatieve vaardigheden.
• Kunt u uw kwaliteiten effectief inzetten om met datgene wat u wilt overbrengen impact te hebben.
• Kunt u anekdotes, metaforen en retorische technieken gebruiken om uw kant van de zaak krachtig over te brengen.
• Heeft u een eigen casus uitgewerkt tot een goed verhaal.

Opzet van de training
De training bestaat uit één plenaire trainingsdag en vier uur voorbereiding.
De trainingsdag is toepassingsgericht. U maakt op interactieve wijze kennis met de theorie, die wordt toegepast in concrete opdrachten. Daarnaast werkt elke deelnemer met een casus uit de eigen praktijk en presenteert deze aan het einde van de dag.

Trainer
De training Storytelling: impact door een goed verhaal wordt verzorgd door Marita Coppes (1974)

Marita Coppes is schrijfster en verbonden aan de Nationale Vertelschool waar zij verhalenvertellers opleidt. Daarnaast traint en coacht Marita mensen in organisaties via de narratieve benadering. In juli 2018 verscheen haar debuutroman De Laatste Verhalenweefster bij Ambo Anthos.

‘Mensen willen niet meer informatie. Ze zitten tot over hun oren in informatie. Ze willen vertrouwen ” vertrouwen in jou, je doelen, je succes, in het verhaal dat je vertelt.’
Annette Simmons – Who tells the best story wins

Doelgroep

  • Advocatuur
  • Bedrijfsjuridisch

Thema

  • Beroepsvaardigheden
  • Commercieel
  • Communicatie
  • Moderne Advocaat

Duur

  • 1 dag

Kosten

€695,- per persoon exclusief 21% btw.

Punten

Maatwerk

Al onze trainingen kunnen ook incompany en op maat worden aangeboden.