Mediationopleiding (9-daags)
Loading

Mediationopleiding (9-daags)

Schrijft u zich nu in voor deze 9-daagse Mediation Opleiding, dan kunt u direct gebruikmaken van onze digitale leeromgeving én ontvangt u de verplichte boeken gratis!

Er zijn veel redenen om een mediationopleiding te volgen. U wilt mediator worden, u wilt in de uitoefening van uw beroep uw gesprekspartners beter begrijpen, begeleiden en beïnvloeden of u wenst een ontwikkeling door te maken op persoonlijk vlak.

“Bij de mediationopleiding van Dialogue leer je luisteren, ook naar jezelf.” – Niek van der Heijden, oud-directeur CPO

Kennis van conflicthantering en het beschikken over bemiddelingsvaardigheden maakt u reflectiever, conflictvaardiger en sterker in beïnvloeden. Als u mediator wilt worden is de mediationopleiding een must, maar ook voor optimale carrièregroei en persoonlijke ontwikkeling is het volgen van deze opleiding een goede keus.

Praktijkgericht en MfN-erkend

In onze opleiding doorlopen we het gehele mediationproces en trainen we op alle deelvaardigheden die daarbij horen. Er is speciale aandacht voor de persoon van de mediator, conflictdynamiek, interne mediation en het toepassen van mediationvaardigheden in uw dagelijkse praktijk. Er wordt veel geoefend in de groep en er is veel aandacht voor het individuele leerproces van iedere deelnemer. U wordt gecoacht en ontvangt persoonlijke feedback en advies van ons. Ook maken wij gebruik van een emotionele intelligentietest die u inzicht geeft in uw kwaliteiten en ontwikkelpunten op het gebied van persoonlijk leiderschap en daarmee ook in uw rol als mediator. Inzicht in de manier waarop u omgaat met emoties en in hoeverre u deze herkent bij anderen, zorgt voor verdieping van uw individuele leerproces.

Mediationopleiding en Legal Mediationopleiding

De Mediationopleiding is een opleiding voor professionals uit verschillende branches en met verschillende functies. Wij bieden deze zelfde training ook aan als ‘Legal Mediationopleiding.’ De legal opleiding is specifiek voor advocaten en bedrijfsjuristen en wordt onderschreven met 56 PO-punten. (50 niet-juridisch, 6 juridisch) Inhoudelijk zijn beide opleidingen identiek. Het staat advocaten en bedrijfsjuristen uiteraard vrij om ook deel te nemen aan de ‘reguliere’ Mediationopleiding.

Trainers

Al onze trainers zijn professioneel, vakkundig en bevlogen. Ze zijn gedreven u het vak te leren. Onze trainers zijn tevens mediator en mediaten voor het Dialogue Mediation Center. Deze kruisbestuiving maakt de opleiding zeer praktijkgericht. Daarnaast zijn een aantal van onze trainers tevens assessor bij Intop (examenbureau MfN), waardoor we ook die kruisbestuiving ten goede kunnen inzetten voor zowel de deelnemers als de branche.

Erkenning

Onze mediationopleiding is een door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) erkende opleiding. Dit houdt in dat u zich na het volgen van onze opleiding kunt registreren bij het MfN als MfN-register mediator. Hiertoe dient u een kennistoets en assessment af te leggen binnen een termijn van 2 jaar na het afronden van de mediationopleiding.

Doelstelling

Na afloop van de opleiding kunt u:
• standpunten onderscheiden van belangen en kunt u belangen boven tafel krijgen
• emoties en in het mediationproces reguleren bijdragen aan een effectieve communicatie
• conflicten herkennen, conflictpatronen doorbreken en conflicten managen
• adequaat onderhandelingen begeleiden
• de juridische aspecten van mediations onderkennen
• bemiddelen en mediations begeleiden

Tevens kunt u na afloop van de opleiding deelnemen aan de toetsen van het MfN-register en het ADR-register. U zult merken dat u zowel in uw werk als privé beter met conflicten om kunt gaan.

Kracht van onze training

• Kleine groepen met veel persoonlijke aandacht
• Zeer ervaren trainer/mediators
• 3 individuele skype coachingsgesprekken/2 individuele live coachingsgesprekken
• Veel aandacht voor de persoon van de mediator
• EQ-i 2.0 test met rapportage
• Cursusmap met POP en digitale leeromgeving die u meeneemt in de theorie
• Goede voorbereiding op het schriftelijk theorie-examen en assessment t.b.v. MfN-registratie
• Gemiddelde waardering 8,6

Blended learning met een digitale leeromgeving die 24/7 te raadplegen is

Programma

Negen dagen van 09.00 tot 17.00 uur gedurende een periode van 2-3 maanden. Plus individuele (skype)coachingsgesprekken. Daarnaast een gezamenlijk diner op de eerste dag en een borrel op de laatste.

Dag 1 – Communicatie & mediation ( + diner)
Dag 2 – Conflictanalyse & mediation
Dag 3 – Emoties in mediation
Dag 4 – Onderhandelen
Dag 5 – Oefendag
Dag 6 – Juridische kaders & pre-mediationfase en afsluitfase
Dag 7 – Partijbegeleiders en verdieping vaardigheden
Dag 8 – De persoon van de mediator
Dag 9 – Actief met mediation ( + borrel)
Terugkommiddag – Masterclass mediationvaardigheden

Werkvormen

We maken gebruik van veel verschillende werkvormen zoals rollenspellen met elkaar en acteurs, filmfragmenten, reallife casus, zelf-assessment, studie- en werkopdrachten, coachingsgesprekken, video-opname, intervisie en feedback, literatuurstudie, online training en discussie.

Datums en locaties

We starten vrijwel iedere maand met onze (legal) mediationopleiding. We bieden de opleiding aan in Bussum, Rotterdam, Zwolle en Eindhoven.

Het volledige trainingsdagen-overzicht met datums en locaties.

Het volledige trainingsdagen-overzicht met datums en locaties in 2020.

Met Dialogue MfN-registermediator worden

We begeleiden u ook graag in de volgende stap. Ervaring opdoen, oefenen en een goede voorbereiding maken het verschil. Wij bieden u de mogelijkheid uw mediationvaardigheden verder te ontwikkelen in onze mediationlabs en in zeer intensieve high impact skype training. Ook kunt u bij ons video-assessment afleggen, waarin u begeleiding ontvangt van een van onze trainer/mediators.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze mediationopleiding, neemt u dan contact op met onze opleidingsmanager Elke Vroemen 035 – 5411844.

Prijs is inclusief locatie/cateringkosten, cursusmap met POP, gebruik digitale leeromgeving, individuele coaching, afname Bar-on EQ-i plus rapportage, diner en borrel. Exclusief boekenpakket met verplichte literatuur voor het MfN-examen á € 184,29,- incl. btw.

Doelgroep

  • Publicatie

Thema

  • Beroepsvaardigheden
  • Communicatie
  • Management en leiderschap
  • Mediation en conflictmanagement
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Populair

Duur

  • Meerdaags

Kosten

€4975,- per persoon exclusief 21% btw.

Punten

PO_56

Maatwerk

Al onze trainingen kunnen ook incompany en op maat worden aangeboden.