Masterclass Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren
Loading

Masterclass Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren

Vanaf 1 januari 2020: een nieuwe rechtspositie voor ambtenaren.

Door de inwerkingtreding van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren wijzigt de rechtspositie van een groot aantal ambtenaren ingrijpend.

Hoe zit dat straks met het aangaan en beëindigen van dienstverbanden van medewerkers uit het onderwijs, de zorg, GGZ, defensie, politie, Rechtspraak, notariaat, Staat, provincies, gemeenten, etc.?

Voor arbeids- en zakelijkmediators en HRM-medewerkers de hoogste tijd voor een update!

Met ingang van 1 januari 2020 wordt een groot aantal ambtenaren een ‘gewone werknemer’.
Normalisering betekent dat de rechtspositie ‘normaal’ wordt en het ‘reguliere’ arbeidsrecht op hen van toepassing wordt. De normalisering ziet op de grootste groep ambtenaren maar niet op allemaal. Er blijven dus (diverse) uitzonderingen.

Duidelijk, overzichtelijk en kernachtig

In deze Masterclass nemen wij u duidelijk, overzichtelijk en kernachtig mee langs de belangrijkste wijzigingen en verschillen, inclusief het ontslagrecht. Denk ook aan wat er verandert met betrekking tot de eenzijdige aanstelling van een ambtenaar, de rechtspositieregeling en de toepassing van het Burgerlijk Wetboek (i.p.v. de Algemene Wet Bestuursrecht).

We zetten voor u duidelijk de verschillen tussen het arbeids- en ambtenarenrecht op een rijtje en behandelen op interactieve wijze nog een variëteit aan interessante aandachtspunten.

Uiteraard gaan we daarbij in op de verwachte effecten op en in mediations met ‘ambtenaren’ en trekken we lering uit civiele arbeidsmediations.

Paula Boshouwers (Reuling Schutte) en Arjan Lettenga (DAAN Advocatuur & Notariaat)

Deze Masterclass vindt plaats onder de deskundige en dynamische begeleiding van Paula Boshouwers, gespecialiseerd arbeids- en zakelijkmediator bij Reuling Schutte te Amsterdam. En gastdocent Arjan Lettenga, arbeids- en ambtenarenrecht advocaat en partner bij DAAN Advocatuur & Notariaat te Arnhem.

Als arbeids- en zakelijkmediator en als HRM-medewerker mag u deze Masterclass niet missen!

Doelgroep

  • HRM
  • Mediation

Thema

  • Beroepsvaardigheden
  • Management en leiderschap
  • Mediation en conflictmanagement
  • Persoonlijke ontwikkeling

Duur

  • 1 dagdeel

Kosten

€395,- per persoon exclusief 21% btw.

Punten

4 PE Punten MFN

Maatwerk

Al onze trainingen kunnen ook incompany en op maat worden aangeboden.