Leidinggeven aan juristen (2-daags)
Loading

Leidinggeven aan juristen (2-daags)

Wat betekent leiderschap in een volatiele, onzekere en complexe omgeving waarin informatie ook vaak tegenstrijdig is?

Reageren is geen optie meer. Uw ontwikkeling als leider moet in elk geval meegroeien met het tempo van de veranderingen, of beter nog, vooruit blijven. Als constante verandering de norm is geworden, dan is doorlopende leiderschapsontwikkeling, handelen vanuit een visie, heldere waarden, sterk zelfbewustzijn en kracht nodig.

Koers bepalen

Als leidinggevende van juristen heeft u een grote verantwoordelijkheid in verschillende rollen. Enerzijds draagt u de verantwoordelijkheid voor strategische beslissingen, bent u het geweten van de organisatie en moet u uw targets halen. Anderzijds heeft u de verantwoordelijkheid voor het managen van een team. U balanceert op drie vlakken: het individu, uw team en de organisatie. U wilt uw eigen koers bepalen, maar ook de impact op uw omgeving vergroten. Goed leiderschap is crucialer dan ooit!

Modern leiderschap betekent dat u voortdurend mensen steunt in de persoonlijke ontwikkeling. Wie leidt vanuit deze visie en goed zorgt voor de mensen om zich heen, die hoeft niet te motiveren. Mensen komen vanzelf naast u staan. Dit soort leiderschap is authentiek en gebaseerd op empathisch leiderschap.

Praktijkgerichte opleiding

Dialogue heeft speciaal voor juristen in leidinggevende posities de opleiding Leidinggeven aan juristen ontwikkeld. Deze complete en praktijkgerichte opleiding bestaat uit twee trainingsdagen van in totaal 5 dagdelen en richt zich op modern leiderschap bij advocaten, bedrijfsjuristen en juristen binnen de overheid.

Leidinggeven aan juristen

In deze beknopte, praktijkgerichte opleiding krijgt u direct toepasbare handvatten om leiding te kunnen geven aan juristen, reflecteert u op uw eigen stijl en krijgt u beter inzicht in uw sterke en (mogelijke) verbeterpunten met betrekking tot het leidinggeven aan juristen.

Programma

Dag 1: Op deze dag wordt stilgestaan bij het leidinggeven aan uzelf. Immers, u kunt alleen leiding geven aan een ander wanneer u uzelf goed kent. Er wordt aandacht besteed aan het onderzoeken van de eigen drijfveren, uw communicatiestijl en er wordt gekeken naar hoe u omgaat met conflicten.

Voorafgaande aan de opleiding zult u hiervoor een My Motivation Insights-onderzoek doorlopen. Deze zakelijke vragenlijst geeft inzicht in wat u motiveert op het werk en het rapportageprofiel geeft u tips om de persoonlijke effectiviteit te verbeteren. De kracht van My Motivation Insights (MMI) zit hem in het creëren van meer begrip bij u en in relatie tot collega’s en het helpt om effectiever te communiceren, door middel van meer inlevingsvermogen en verantwoordelijkheid.

Deze persoonlijke bewustwording zal u helpen bij uw werkzaamheden en uw samenwerking binnen de organisatie wat ten goede zal komen aan het resultaat van de afdeling en de organisatie.

In het middagdagdeel wordt gewerkt aan de aspecten die verbonden zijn aan leidinggeven aan uw team: feedback, feed forward, coachen, beoordelen en motiveren. De dag wordt afgesloten met een inspirerende spreker op het gebied van leiderschap en leiding geven aan inhoudelijk gedreven medewerkers.

Dag 2: Op deze dag wordt intensief geoefend met situaties onder supervisie van een ervaren trainer en een acteur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van casuïstiek uit de eigen praktijk. In de middag staan dilemma’s rondom leidinggeven centraal, zoals het zoeken naar balans tussen ruimte geven en verantwoordelijkheid voor de inhoud kunnen nemen.

Na afloop van de training:

• kunt u nog beter leidinggeven aan uw team en uw mensen
• heeft u beter inzicht in uw eigen drijfveren en communicatiepatronen
• heeft u praktische tools in handen die u direct kunt toepassen
• bent u in staat beter te communiceren met uw mensen/collega’s/medewerkers

Data 2019

– 27 en 28 maart
– 2 en 3 oktober

Coachingsgesprek

Vier weken na afloop van de opleiding heeft u een individueel coachingsgesprek met één van de trainers. Uw persoonlijke ontwikkeling op het gebied van leiderschapsvaardigheden staat hierin centraal.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de start van de training vindt een intakegesprek plaats waarin we uw persoonlijke leerdoelen bespreken. Dit intakegesprek vindt plaats in Bussum.

De trainers

Monique van de Griendt
Monique is een ervaren en betrokken coach, mediator en gedragstrainer. Ze begeleidt en coacht managers en professionals, zowel individueel als in teams, op een positief confronterende wijze. Zij is in staat mensen aan te zetten tot zelfreflectie en te motiveren tot actie. Ze publiceert regelmatig over management, leiderschap en mediation. Haar inhoudelijke kennis van managementtheorieën en leiderschapsmodellen wordt versterkt door haar eigen ervaring als directeur.

Anton-Pieter van Logtestijn
Anton-Pieter is oprichter en eigenaar van Symbius, jurist, teamleider en coach. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau in de zakelijke dienstverlening. Als jurist heeft Anton-Pieter ruime ervaring in de advocatuur en later als toezichthouder bij De Nederlandsche Bank (DNB). Tevens bekleedde hij bij DNB de nevenfunctie van voorzitter van de Vereniging van Werknemers. In zijn functie als general counsel bij ASR Nederland NV (ASR) was hij verantwoordelijk voor de afdeling Juridische zaken en Compliance.

Contact en aanmelding:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bart Smits via bsmits@dialoguebv.nl.
Aanmelden kunt u op onze website www.dialoguebv.nl. of door een e-mail te sturen aan opleidingen@dialoguebv.nl. Telefonisch zijn wij te bereiken op nummer 035-541 18 44.

Prijs

Prijs: € 2.495,-
Optioneel: Prijs incl. overnachting en ontbijt: € 2.600,-

Doelgroep

  • Advocatuur
  • Bedrijfsjuridisch

Thema

  • Beroepsvaardigheden
  • Communicatie
  • Ethiek en integriteit
  • Management en leiderschap
  • Persoonlijke ontwikkeling

Duur

  • 1 dag
  • Meerdaags

Kosten

€2495,- per persoon exclusief 21% btw.

Punten

ORDE_PO_14

Maatwerk

Al onze trainingen kunnen ook incompany en op maat worden aangeboden.