Marieke de Jong

Opleidingscoördinator Beroepsopleiding Advocaten

Als geboren en grotendeels getogen Friezin kwam ik met ouders en broers naar ’t Gooi, daar leerden we Algemeen Beschaafd Nederlands en zagen we onze kansen.

Na het VWO ben ik de wereld verder gaan ontdekken, er is zoveel moois. Na de hotelschool in Duitsland volgde ik mijn hoofd en koos voor de HEAO, richting Communicatie. Tijdens de opleiding vloog ik als KLM stewardess de wereld over, geweldig. Met het diploma op zak stroomde ik door naar de marketing afdeling. Een jaar of 8 later en met een tweede kindje op komst besloot ik meer tijd vrij te maken voor het gezin. Mijn creatieve hart begon te spreken en vanuit huis verkocht ik mijn, in opdracht gemaakte, schilderijen. Op de basisschool van mijn kinderen schilderde ik iedere maand een nieuw thema op de wand. Zo stond ik ineens als invalkracht voor de klas, beeldende vorming. Wat een jaar, wat een ervaring.

Na een periode van rondzwerven, privé en zakelijk, heb ik balans gevonden, thuis met Piet en onze 4 kinderen, in mijn atelier als beeldend kunstenaar en bij Dialogue, als opleidingscoördinator.

Een prettige combinatie in geestelijk en sociaal welzijn. En wanneer het kan zijn we in Friesland of elders ter ontspanning en inspiratie.