Opoen t

Onze mensen

Margie Parker-Breugem

Als advocaat leg je vooral de focus op het juridische geschil, welke partij heeft er juridisch gezien (het meest) gelijk? En hoe kunnen we een zo goed mogelijk resultaat behalen bij de rechter? Bij het opstellen van een overeenkomst probeer je als advocaat zoveel mogelijk alle risico’s voor je cliënt uit te sluiten. Hoewel ik altijd met plezier als advocaat heb gewerkt, merkte ik dat het werk me geen volledige voldoening gaf. Ik wilde meer dan alleen met een juridische blik naar een geschil dan wel overeenkomst kijken.

Tijdens mijn loopbaan als advocaat probeerde ik al steeds het gedrag van partijen te ontcijferen en te bekijken of het standpunt en het werkelijke motief van een partij daadwerkelijk op elkaar aansloten. Hier wilde ik meer over leren. Na tien jaar als advocaat te hebben gewerkt, werd het voor mij dan ook steeds duidelijker dat ik een baan zocht buiten het juridische. Ik wilde meer de focus leggen op verbinding maken en samen werken met een ander, ik wilde het menselijk gedrag bestuderen, vaardigheden leren en doceren én me bezighouden met persoonlijke ontwikkeling. Bij Dialogue vond ik precies wat ik zocht.

Bij Dialogue ben ik programmamaker, trainer en coach. Ik houd mij onder meer bezig met de ontwikkeling en het geven van trainingen voor de juridische sector op het gebied van vaardigheden, management en leiderschap alsmede het coachen van professionals op verschillende gebieden. Hiernaast houd ik mij actief bezig met het onderwerp conscious contracting, een onderwerp waar ik – mede vanwege mijn achtergrond als advocaat – een nauwe verbondenheid mee voel.

Door mijn achtergrond in de advocatuur en het bedrijfsleven weet ik goed wat er speelt in de juridische sector en de advocatuur en kan ik hier op inspelen.

Wat anderen zeggen:

Met haar spontaniteit, nieuwsgierigheid, directheid, humor en creativiteit zorgt Margie direct voor een veilige sfeer. Cliënten en deelnemers voelen zich bij Margie snel vertrouwd. Margie is oprecht geïnteresseerd, sympathiek en kan zich goed inleven in de situatie die voorligt. Door haar praktijkervaring en haar analytisch vermogen, komt Margie snel tot de kern.

t