Opoen t

Onze mensen

Gert Jan van der Burg

Als je niet kunt luisteren, is praten zinloos.

Van oorsprong ben ik kinderarts. Dat heeft me geleerd om op verschillende niveaus te luisteren en non-verbale signalen op te pakken. Daarnaast was ik tien jaar actief in het ziekenhuismanagement, waar ik een aantal conflicten tussen medisch specialisten heb begeleid. Dat heeft ertoe geleid dat ik Registermediator ben geworden en daarna de opleiding tot coach heb gedaan.

Door mijn ervaring op het gebied van conflicten in de gezondheidszorg ben ik ook actief als arbiter bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg en als lid van de Geschillencommissie Zorg. Zorgvuldigheid en integriteit zijn daarbij twee kernwaarden die voor mij erg belangrijk zijn. Niet alleen in het medisch domein, maar ook bij conflicten daarbuiten.

Wat anderen zeggen:

Gert Jan heeft het vermogen mensen echt naar elkaar te laten luisteren. Hij brengt de rust en ruimte die nodig is om wat van wezenlijk belang is op tafel te krijgen. Gert Jan heeft een sterk analytisch vermogen. Daarnaast is hij een prettige persoonlijkheid die een goed gespreksklimaat weet te scheppen.

t