Opoen t

Onze mensen

Anton Pieter van Logtestijn

Anton-Pieter van Logtestijn is oprichter en eigenaar van Symbius , jurist, teamleider en coach. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau in de zakelijke dienstverlening. Anton-Pieter is te karakteriseren als authentiek, open en eerlijk. Hij heeft gevoel voor sfeer en kwaliteit, is betrouwbaar en betrokken, en luistert graag naar wat een ander te zeggen heeft. Anton-Pieter haalt het beste uit zichzelf én uit een ander.

Als jurist heeft Anton-Pieter ruime werkervaring in de advocatuur en later als toezichthouder bij De Nederlandsche Bank (DNB). Tevens bekleedde hij bij DNB de nevenfunctie van voorzitter van de Vereniging van Werknemers.

In zijn functie als general counsel bij ASR Nederland NV (ASR) was hij verantwoordelijk voor de afdeling Juridische zaken en Compliance. In zijn elf jaar bij ASR zette Anton-Pieter onder meer de afdeling compliance op, en bouwde deze uit tot een professioneel, zelfstandig opererend team. Hier behandelde hij vele reputatiegevoelige dossiers, waarvan het dossier Beleggingsverzekeringen (Woekerpolissen) wellicht het bekendste is. Anton-Pieter ontwikkelde zich bij ASR van dossierbehandelaar naar een generiek, inspirerend leidinggevende van professionals.

Naast zijn functie als general counsel bij ASR bekleedde Anton-Pieter enkele andere rollen. Zo droeg hij bij aan het Leiderschapsprogramma ASR, de doorontwikkeling hiervan, en trainde hij een aantal managementteams.

Anton-Pieter is lid van de Raad van Toezicht van een aantal onderwijsinstellingen en is parttime verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam.

t