Goed leiderschap is nog belangrijker geworden
in onze snel veranderende wereld

Leiderschap en persoonlijke ontwikkeling

Wat betekent leiderschap in een volatiele, onzekere en complexe omgeving waarin informatie ook vaak tegenstrijdig is? Reageren is dan geen optie meer. Dan moet uw ontwikkeling als leider in elk geval meegroeien met het tempo van de veranderingen, of beter nog – vooruit blijven. Als constante verandering de norm is geworden, dan is doorlopende leiderschapsontwikkeling, handelen vanuit een visie, heldere waarden, sterk zelfbewustzijn en kracht nodig.

Modern leiderschap betekent daarnaast dat je voortdurend mensen steunt in hun persoonlijke ontwikkeling. Wie leidt vanuit deze visie en goed zorgt voor de mensen om zich heen, die hoeft niet te motiveren. Dan komen mensen vanzelf naast je staan. Dat soort leiderschap is authentiek en empathisch leiderschap.

Bij Dialogue weten we goed dat aan leiderschap voor en door professionals andere eisen worden gesteld. Organisaties van advocaten en notarissen, de medische wereld of accountancy vragen om een andere aanpak die is afgestemd op de drijfveren van de professionals.

Persoonlijke ontwikkeling en empathisch leiderschap
Wie als leider daarnaast zijn mensen wil ontwikkelen moet weten wat ze drijft en hoe ze de wereld zien. Om te weten wat anderen drijft is eerst zelfkennis nodig, dan kan mindful en empathisch leiderschap ontstaan. Leiderschap aanleren staat daarom nooit los van persoonlijke ontwikkeling. Die ontwikkeling begint bijvoorbeeld met een coachingstraject of het volgen van onze coachopleiding voor professionals of van een persoonlijk leiderschapsprogramma.

Leiderschap strekt zich uit voorbij de mensen binnen uw organisatie. Leiderschapsskills kunt u als trusted advisor gebruiken in uw dienstverlening. Soms moet u even aan het roer gaan staan als uw klant het even niet meer weet. Dan wordt er naast uw inhoudelijke expertise een beroep gedaan op uw leiderschapskwaliteiten.

Neem contact met ons op voor onze diensten op het gebied van coaching, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap:

Imke Blatter
Functie: CoachConsultantTrainer

Iedere coachee heeft een eigen verhaal, een eigen vraag, eigen kwaliteiten en opgaven. Coaching is daarom altijd maatwerk.