Hoe kunnen we het gesprek weer op gang brengen?

Hoe vaak heb jij nog een gesprek met iemand die er een heel andere mening op na houdt? De Volkrant wil met het initiatief “Nederland in gesprek” de dialoog onder de Nederlandse bevolking weer op gang brengen. En dat juichen wij als Dialogue natuurlijk toe. Want in dialoog kom je verder.

Tref jij in jouw sociale omgeving nog wel eens iemand met een andere kijk op de wereld? En wat doe je als iemand jou probeert te overtuigen van zijn eigen gelijk? Het overkomt ons niet meer zo vaak, want we leven in een sociale cocon. En als het gebeurt kruipen we liefst zo snel mogelijk terug in onze eigen filterbubbel. Het is immers veel makkelijker praten als je gelijk krijgt.

De Volkskrant initieert nu een nieuw project: Nederland in gesprek. Het doel van het programma is niet om het met elkaar eens te worden, maar om naar elkaar te luisteren, te discussiëren en bruggen te slaan. De krant gaat naar aanleiding van 8 online vragen op zoek naar iemand bij jou in de buurt die op zoveel mogelijke vragen ánders antwoordde. In de week van 19 oktober ontmoeten jullie elkaar voor een één-op-één-gesprek, live of online. Wil je meedoen? Ga naar volkskrant.nl/ingesprek.

Lees hier het volledige artikel uit de Volkskrant

Ellen van Gestel
Functie: ConsultantMediatorTrainer

Mooi als mensen in een mediation elkaar weer echt gaan zien en samen het negatieve in iets positiefs weten om te zetten.