Genomineerden Patroon van het jaar 2018 bekend

De vier genomineerden voor de titel Patroon van het Jaar 2018 zijn bekend. De jaarlijkse verkiezing organiseert Dialogue gezamenlijk met Le Tableau en managementadvies.

Genomineerd zijn jeugdrechtadvocaat Cindy Koole van Olie & de Jonge advocaten (Goes), Pjotr Heemskerk, onderdeel van de praktijkgroep Litigation & Risk Management bij Loyens & Loeff (Rotterdam), Etiënne Courbois, partner bij Allen & Overy (Amsterdam) en Marjon Lok, partner bij DVDW Advocaten (Den Haag).

Nieuw in deze tiende editie van de verkiezing is dat de nominatie ook was opengesteld voor senior medewerkers. Medewerkers die zich feitelijk met de begeleiding van de stagiair bezighouden in opdracht van ‘de echte patroon’ konden dus ook genomineerd worden. De jury gaat op 10 oktober in overleg. De winnaar wordt tijdens het Jonge Balie congres op 1 november bekend gemaakt.

Vaardigheden
Een goede patroon beschikt over een groot aantal vaardigheden en competenties. ‘Naast uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden is het vermogen om adequaat feedback te geven onontbeerlijk.’

De patroon is daarnaast integer, stressbestendig en toont betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiair. Vanzelfsprekend heeft een goed patroon een eigen beeld over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en de ontwikkeling van de stagiair tot een goede advocaat.

Initiatief
De Patroon van het Jaar is een initiatief van professor van de Universiteit van Amsterdam en raadsheer bij de Hoge Raad Edgar du Perron en Dullaert. De verkiezing werd in 2008 voor het eerst georganiseerd. Vorig jaar werd Anke Feenstra, partner bij Hertoghs Advocaten uit Breda, uitgeroepen tot Patroon van het Jaar 2017.

Carole Huntjens
Functie: Business Developer

Altijd op zoek naar kansen en mogelijkheden om organisaties en hun werknemers verder te ontwikkelen.