‘Een cadeautje voor de medewerkers’ – Jelle de Jong over ons leiderschapsprogramma

Jelle de Jong, directeur/bestuurder van IVN, gunde de managers in zijn organisatie wat hij zelf heel belangrijk vindt: persoonlijke ontplooiing. Hij koos voor ons leiderschapsprogramma op maat. En met succes.

“IVN, het Instituut voor Natuureducatie, werd 60 jaar geleden opgericht. In eerste instantie gaven we vooral cursussen aan natuurgidsen. Daar ontstond een vrijwilligersbeweging en beroepsvereniging uit, met als doel mensen met de natuur kennis te laten maken,” vertelt Jelle. “ Nu krijgen we steeds minder structurele subsidies en kijken we vanuit maatschappelijk ondernemerschap wat kunnen we bijdragen. In samenwerking met onder meer scholen, zorginstellingen, kinderopvanginstellingen, gemeenten en wijken ontwikkelen we programma’s om de natuur in de harten van mensen te brengen. We doen dit met 150 beroepskrachten en zo’n 10.000 vrijwilligers.”

Talenten benutten

Jelle legt uit waarom hij op zoek ging naar een leiderschapsprogramma. “Ik heb een achtergrond op het gebied van P&O en HR bij onder meer Shell en Tempo team. Hierdoor ben ik ervan overtuigd geraakt dat een organisatie zo goed is als de mensen zijn. En dat je als organisatie alleen kunt groeien als de mensen groeien. De afgelopen jaren is onze manier van werken ingrijpend veranderd. We werken nu veel samen met andere partijen. Ook zijn de programma’s groter dan vroeger, waardoor je meer met elkaar moet samenwerken en meer afhankelijk bent van elkaar. Hierdoor wordt het steeds belangrijker dat je elkaars talenten goed benut. Dat vraagt om persoonlijke ontwikkeling.”

Onder meer door de crisis had IVN de laatste jaren minder geïnvesteerd in ontwikkeling. Nu hebben ze dat weer opgepakt. Alle medewerkers krijgen een jaarlijks ontwikkelbudget van €1000. “Naast het ontwikkelen van eigentijdse vaardigheden, zoals visueel werken en storytelling, bleek er behoefte aan persoonlijke ontwikkeling. Zelf was ik vroeger erg onzeker en heb de laatste vijftien jaar veel stappen op dat gebied gezet. Daardoor ervaar ik nu meer rust en kan ik beter afstemmen op anderen en op wat nodig is. Die ontwikkeling heeft me zoveel plezier gebracht; dat gun ik de mensen in mijn organisatie ook. Daarom volgen nu vijftien medewerkers een leiderschapsprogramma bij Dialogue. Dat zijn niet alleen alle leidinggevenden, maar vooral projectleiders en programmamanagers die veel moeten samenwerken. Dit is de eerste editie van wat een jaarlijkse leergang moet worden.”

Programma op maat

Jelle koos bewust voor Dialogue. “Ik ken Dialogue vanaf de oprichting en heb het bedrijf zien groeien van een eenpersoonsbedrijfje tot wat het nu is. Ik ben onder de indruk van de professionaliteit en de warmte van de medewerkers, en van hun methodieken en aanpak. Dialogue richt zich specifiek op professionals, meer dan de meeste andere trainingsbureaus. Wat ik ook erg positief vond is dat het ontwerpproces van het programma samen met medewerkers is gedaan. Daarbij gaven ze aan wat hun behoeften waren. Dialogue heeft op basis van de specifieke behoeften van medewerkers heel inspirerende gastsprekers en docenten aangetrokken.” Jelle is zo te spreken over Dialogue, dat hij zelf binnenkort start met onze mediationopleiding.

Samen de diepte in

En? Bleek het de juiste keuze? “Er kwam toevallig net een collega binnen die me hartelijk bedankte dat hij de training mocht doen. Ze zijn nu halverwege het programma en het levert hen al heel veel op, vertelde hij me. Een van die dingen is dat ze nu meer zicht hebben op hun automatische reactie op bepaalde situaties. Als je bijvoorbeeld onder druk staat, kun je aanvallend reageren of juist jezelf terugtrekken. Dat automatische gedrag is vaak ontstaan vanuit je gezinssituatie van vroeger. Door meer inzicht ontwikkel je keuzemogelijkheden voor ander gedrag. In de praktijk merken mijn collega’s dat doordat ze nu bijvoorbeeld meer de rust bewaren. Of toch even de tijd nemen om dat lastige gesprek aan te gaan, waardoor de samenwerking weer gemakkelijker gaat.

De collega beaamde dat Dialogue de training heel professioneel had gefaciliteerd. Hij vertelde dat ze echt de diepte ingaan. Dat is best bijzonder in een groep van vijftien collega’s. Het is veel lastiger om je daar helemaal bloot te geven dan in een groep van mensen die je daarna toch niet meer ziet.”

Jelle noemt nog een voordeel van het leiderschapsprogramma voor zijn organisatie. “Er doen vijftien mensen uit het hele land mee. Doordat ze samen het programma doen, ontstaat een soort vriendschappelijkheid en vertrouwen. Als je elkaar later nodig hebt voor het werk, kun je elkaar daardoor heel snel weer vinden. Ook ga je op een andere manier samenwerken. Het is eigenlijk een jaarlijkse teambuilding met een deel van de organisatie. Dat vind ik ook heel bijzonder aan het programma.”

Meer impact

“Goed in je vel zitten, levert meer werkplezier en betere resultaten op,” vindt Jelle. “Ook denk ik dat als je meer zelfvertrouwen hebt en beter kunt luisteren, je in de samenwerking met andere partijen effectiever wordt. Als we bevlogen medewerkers hebben die goed samenwerken, straalt dat uit naar onze samenwerkingspartners, onze klanten en doelgroep. Uiteindelijk leidt dat er toe dat we meer impact bereiken en financieel beter presteren. Die dingen hangen samen. Maar dat is zeker niet het belangrijkste doel van het leiderschapsprogramma. Ik koos ervoor omdat ik zelf heb ervaren hoeveel persoonlijke ontwikkeling je brengt. Het is echt een cadeautje voor de medewerkers.”

Zie jij zo’n leiderschapsprogramma op maat helemaal zitten voor jouw organisatie? En wil je meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact op met senior opleidingsmanager Bart Smits via e-mail bsmits@dialoguebv.nl of bel ons secretariaat op telefoonnummer 035 – 541 18 44.

Bart Smits
Functie: Senior opleidingsmanager

Doe het professioneel, pro-actief, persoonlijk, positief en met passie, of doe het niet!