Dialogue Alumni Event – juni 2019

Op dinsdag 11 juni jl. ontvingen wij bij ons op de Brinklaan in Bussum alumni van onze mediation- en coachopleiding voor een eerste gezamenlijk alumni event. De belangstelling en de opkomst waren groot. Vol trots delen wij graag alle ins en outs van deze inspirerende en mooie middag.

De middag stond in het teken van het conflict en (tegen)overdracht: Wat doet een conflict met jou, hoe raakt het jou en hoe kun je ter plekke zo optimaal en effectief mogelijk dit juist inzetten als coach of mediator?

Onze gastspreker Olivier Sprangers heeft iedereen in zijn eigen spiegel laten kijken door terug te gaan naar een conflictsituatie uit de eigen jeugd. Hij stelde de vraag op welke wijze het gedrag van toen herkenbaar is, in conflictsituaties in het nu. Daarnaast legde hij de groep de vraag voor in welke ego stand (theorie Transactionele analyse) men staat in conflictsituaties. De zelfinzichten die deze vragen opleveren, kun je gebruiken in de begeleiding van anderen in conflictsituaties in je werk als coach of mediator. Je zet je eigen instrument in, in het leerproces van de ander.

Vervolgens heeft Olivier de aanklager uit de bekende dramadriehoek onder de loep genomen. Wat is het gedrag en vooral, welke behoefte ligt er onder dit gedrag? De deelnemers werden uitgenodigd om eigen ervaringen in de aanklagersrol op te halen en met elkaar te onderzoeken welke behoefte ieder op dat moment had. Het was zichtbaar dat de deelnemers heldere en soms ook nieuwe inzichten hebben gekregen. Ook deze inzichten helpen in de begeleiding van anderen in conflict.

Onze alumni waren erg enthousiast en wij ook. Onze volgende alumni bijeenkomst zal in november plaatsvinden. Ben jij ook enthousiast geraakt over dit onderwerp en zou je er meer over willen weten? Of wil je meer weten over onze mediation- of coachopleiding? Neem dan contact op met Bart Smits (Senior Opleidingsmanager), Wendy Schenk (Coach) of Elke Vroemen (Mediator) op 035-5411844.

We denken graag met je mee over welke opleiding het beste past bij jouw gewenste ontwikkelbehoefte of -vraag.

Alle foto’s van dit alumni event vind je in ons album op onze Facebookpagina.