B Corp

Een duurzame en verantwoorde samenleving

 

Dialogue is als eerste managementadvies- en opleidingsbureau in Nederland officieel gecertificeerd als ‘B Corp’ (Benefit Corporation). Ons kantoor behoort daarmee tot het wereldwijde netwerk van organisaties die bijdragen aan een duurzame en verantwoorde samenleving.

 

Het certificaat gaat naar bedrijven met sociale en/of ecologische impact, die verantwoordelijkheid nemen, transparant zijn én bijdragen aan de economie van de toekomst. Wereldwijd zijn er ruim 2000 B Corps in 50 landen en 130 sectoren met één gezamenlijk doel: “using business as a force for good”.

 

B Corp is van oorsprong een Amerikaanse organisatie die werkt aan het opbouwen van een internationaal netwerk van bedrijven die zich inzetten voor duurzame projecten. Deze bedrijven leggen de lat hoog als het gaat om sociale en/of ecologische impact, transparantie en verantwoordelijkheid.

 

Bekende B Corps zijn Ben & Jerry’s, Dopper, Patagonia, Triodos Bank en Tony’s Chocolonely.

 

Wij zijn heel gelukkig met dit certificaat. Het bevestigt ons in ons streven naar impact op onze cliënten van onze trainingen, mediations, coachtrajecten. Dat meten wij bij elke cliënt of organisatie en als die meting niet voldoet aan onze standaard (minimaal een 8 als beoordeling), dan evalueren wij dat en doen het de volgende keer nog beter.

 

Wij werken voornamelijk samen met leveranciers die het milieu serieus nemen, wij doen vrijwilligerswerk voor doelgroepen die minder kansen in de samenleving hebben en wij zijn een sociale onderneming voor onze medewerkers.

 

Naar onze externe cliënten zijn wij commercieel, maar ook fair, flexibel en innovatief.

 

De lat ligt hoog bij B Corp. Over twee jaar zullen wij opnieuw de nodige stappen hebben gezet om het certificaat te kunnen behouden.

 

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en wij zullen regelmatig aandacht aan dit onderwerp besteden.